Létezik olyan, hogy a terheléses vércukor mérés téves
eredményt ad?
Figyelt kérdés
Az éhgyormi vércukrom 4,8 volt. Megettem egy zsemlét, és 2 dl tejet, utána egy órával 4,7 lett. Jól írtam, az érkezés utáni kevesebb, mint az éjgyomri. Mindkétszer vérvételell nézték. lehet azért van, mert nem cukorsziruppal csinálták, hanem csak zsemlével, tejjel? vagy szimplán rossz az érték, és megismétlik?
2010. ápr. 19. 14:02
1/7 anonim válasza:
Ez nem tévedés, teljesen egészséges vagy a cukrot tekintve. Esetleg nem lépcsőztél, sétálgattál abban az 1 órában? Mert a mozgás is lejjebb viszi a vércukorszintet.
2010. ápr. 19. 14:05
2/7 anonim válasza:
Nekem annyit mondott védőnpm mikor szóbajött a terheléses cukor, hogy figyeljek hogy a vérvétel előtti 1-2 hétben ne egyek túl sok édességet mert téves eredményt adhat, tehát normálisan, mérsékelten táplálkozzak cukortartalmú dolgokat.
Más dolog hogy nem nagyn tudtam betartani mert itt volt a Húsvét a vérvétel előtti hétvégén és sok csokinyuszikát pusztítottam el :)
Kérdezd meg a védőnődet, biztos tud mondani valamit.
2010. ápr. 19. 14:07
3/7 anonim válasza:
nem téves az eredmény, azt jelenti hogy a szervezeted jó és gyorsan bontja le a cukrot!
2010. ápr. 19. 14:08
4/7 A kérdező kommentje:
nem mozogtam semmit, a váróban olvasgattam. Viszont tényleg sok csokit ettem én is, az utóbbi hetekben. :)
köszönöm a válaszokat!
2010. ápr. 19. 14:10
5/7 anonim válasza:
A ne sokorbetegnek evés után 2 órával visszamegy az vécukra a normál értékre.
(terhességi cukorbetegségem volt)
2010. ápr. 19. 14:14
6/7 anonim válasza:
előz
most néztem, hogy neked már egy óra múlva vissazment, örülj neki
Amúgy a zsemle+ 2dl tej csak 35 gamm Ch, kevsebb, mint aglülózszirup, ha azt ittál volna, bizos lasabban megy le.
előző
2010. ápr. 19. 14:17
7/7 anonim válasza:
Nekem is kevesebb lett egy kicsit a második vérvételnél, mint az éhgyomros, pedig én "limonádét" ittam, nem zsömlét tejjel. Meg is lepődtem rendesen, de teljesen rendben volt, az orvosom nem is mondott róla semmit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!