Tibor215321 kérdése:
Terhesség alatt ki mennyi B6-ot vett be erős hányinger ellen? Gravidát miért esti órákban ajánlatos bevenni? Ki hogy szedi mi a tapasztalat? Napközben nem fáraszt le mégjobban?
Figyelt kérdés
Azt olvastam a tájékoztatóban terhesség alatt napi 1tabletta ajánlott. konkrétan béres b6-ot vettem 20mg-os. Mellette szedem a Gravidát. Olvasom esti órákban ajánlatos bevenni viszont megfigyeltem nem jól alszom mióta szedem pedig még csak 7-8hetes vagyok.2012. júl. 16. 20:08
1/7 anonim válasza:
Mg-ból nyugodtan vehetsz be többet is. Én a terhesség elején 6 hétig kórházban voltam vészes hányás miatt és ott napi 1000mg-ot kaptam vénásan. Bár semmit sem ért. :s Gravidát nem ismerem.
2/7 anonim válasza:
B6-ból 3*1 et javasolt a védőnőm, de volt mikor többet ettem mert annyira hányingerem volt, úgy tudom kb 6 tabletta a max naponta alapesetben, persze más ha valakinek a doki többet ír elő. Gravidát szedtem az elején, de kb 10 héttől abbahagytam, azóta ,megszűntek a rosszullétek, és nincs hányingerem. Egy darabig nem is nagyon szedtem B6-ot csak kb napi 1-2 szemet az enyhe görcsölgetés miatt, most, hogy nő a poci és feszül néha a hasam visszatértem a napi 3*1-re. Azóta kb 1 hete kipróbáltam újra a gravidát. Egyik este bevettem 1-et vacsi közben, és utána újra oéyan pocsékul voltam mint eleinte... úgyhogy nem szedek gravidát meg semmi terhes vitamint, csak gyümölcs, zöldséget eszek, stb.
3/7 anonim válasza:
Szia. Én úgy tudom azért este ajánlott mert ha esetleg fokozza a hányingert, azt alvás közben nem érzed. Persze lehet ez butaság, én is csak hallottam valahol. De én az elején mindig elalvás elött vettem be mert féltem hogy hánynék tőle, de szerencsére egyszer sem sikerült :-) 30hkm
4/7 anonim válasza:
Valami lehet abban, amit Gravidával kapcsolatban írnak. 1x vettem be délben, egy keveset ettem előtte, de kB. 10perc múlva ki is jött, pedig előtte nem hánytam a terhesség elején sem. Úgyhogy azóta csak este veszem be. 22hkm
5/7 A kérdező kommentje:
Elevitet szedtem 1. terhességemnél nagyon rosszul voltam , gondoltam kipróbálom a gravidát a hányingert ellensúlyozom a b6-tal 1-2 korty kóla és jól vagyok. Megfigyeltem mióta szedem nappal kegyetlen fáradt vagyok, este beveszem 8-9 körül és utána hajnalig fenn vagyok. Kávézni egyáltalán nem kávézom reggel délbe fél pohár kóla 1,5dl.
2012. júl. 17. 10:06
6/7 csilla0420 válasza:
Sziasztok,most vagyok 11 hetes terhes kismama ,nem tudom szedni a gravidát mert mindegy mikor veszem be ,mindig kijön belölem .Ugy hogy én nem szedek semmit.csak B6-ot,magnéziumot,és calciumot.Szerintem attol nem lesz semmi baja a babának,ha nemszedem a vitamint.Eszek sok gyümölcsöt,zöldésget.Szerintetek .? Én nekem 12 hetes genetikai ultrahangra kel mennem,szerintetek,észre lehet venni,hogy milyen nemü lesz a magzat ? És a párom bejöhet szerintetek ? Kérlek irjátok meg :)
7/7 anonim válasza:
A későbbi olvasók kedvéért: a kérdező nem Magne B6-ot, hanem Béres B6-ot szedett. Míg az előbbi tablettànként 5mg B6 vitamint tartalmaz, addig az utóbbi 20mg-ot, ami nem mindegy. A napi beviteli hatàrérték 25mg, ezért a Béres B6-ból semmi esetre se ajànljatok napi 3*1-et, könyörgöm... Inkàbb olvassàtok el többször a kérdést, ha elsőre nem sikerült megérteni. Egy gyógyszer adagolàsàról pedig ne itt érdeklődjetek, hanem tessék elolvasni a betegtàjékoztatót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!