Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az a kismama aki nem ismeri a...

Az a kismama aki nem ismeri a vércsoportját annak megnézik?

Figyelt kérdés

Felmerült bennem a kérdés hogy mostanság nem nagyon nézik a csecsemők vércsoportját,csak ha az anyuka RH-. Ha szerencsére nem történik semmi baj ami miatt kellene a vércsoport,akkor ha oda kerül a sor a kismama honnan fogja tudni??? Akkor megnézik majd? Állítólag drága a vizsgálat ezért hanyagolják,de egy kismamánál fontos hogy tudják.

Nem értem a logikát,miért nem akkor nézik mikor megszületett? Vagy lehet hogy a kismamának fizetni kellesz érte!

2012. júl. 13. 16:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Ez engem is nagyon érdekel. Én A- vagyok ,a két picinek néztek vércsoportot szülés után. Ők A+. Tehát ha nem - lennék nem is tudnám milyen a gyerekeim vércsoportja? Akkor meg sem néznék?
2012. júl. 13. 16:56
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Megnézik, függetlenül attól, hogy tudod-e. Bemondásra nem fogadják el, mert súlyos következményei lehetnek egy tévedésnek.
2012. júl. 13. 16:57
 13/28 anonim ***** válasza:

Nem, én Rh+ vagyok. De biztos, hogy következő terhességnél is megvizsgálnak, mert ahogy az utolsó is írta, súlyos következményei lehetnek egy esetleges tévedésnek!

Ez a protokoll. Kötelező vizsgálat, elvileg nem lehet kihagyni.

Utálod, ha szurkálnak? Mert én nagyon, de szinte már megszoktam, és közben mindig a gyerekemre gondoltam.

2012. júl. 13. 17:08
 14/28 anonim ***** válasza:
Én anno amikor elvetéltem, és kórházba kerültem, kaptam egy papírt a vércsoportomról. Ez mindig nálam volt az igazolvány mellett, ha ne adj' isten baj lenne. Évekkel később, amikor újra babát vártam, újból levették a vért, de mivel más településen laktam, mint ahová be voltam jelentve, nem küldték ki a laboreredményeimet a védőnőmhöz, hanem nekem kellett volna utána menni mindennek. Én meg persze lusta voltam, elég volt az sztk laborba visszasétálni, nem volt kedvem plusz 3 km-t gyalogolni a véradó állomásig. Istenem! Amikor szülni mentem, odaadtam a régi papirt, de nem fogadták el (az ellemanyag miatt), mit nem kaptam a dokitól, hogy nincs vércsoportmeghatározásom! Állítólag kilenc hónap alatt kétszer is levették, én meg egyszer se mentem vissza. Közvetlen szülés előtt szegény páromnak kellett szaladoznia a véradó központba egy másolatért.
2012. júl. 13. 17:15
 15/28 A kérdező kommentje:

Ha + vagy,mikor szültél hogy neked rajta van a zárón a gyerek vércsoportja???

Amúgy tényleg utálom ha szurkálnak,de nincs vele bajom,tudom hogy fontos!

2012. júl. 13. 17:18
 16/28 anonim ***** válasza:
A+ vagyok, a kicsi is az, neki megnézték a születéskor.
2012. júl. 13. 17:18
 17/28 anonim ***** válasza:
Én tudom a vércsoportom már gyermekkorom óta, mert benne van az oltási kiskönyvemben, de nem kérdezte senki, alapból kérték a vércsoport és ellenanyag vizsgálatot már az első laborvizsgálatnál. Szerintem ez már mindenhol alap. Amúgy nekem is rajta van a kórházi zárójelentésen a kisfiam vércsoportja is, 2010-ben szültem.
2012. júl. 13. 17:24
 18/28 A kérdező kommentje:

Én is 2010-ben szültem,és nincs rajta!

Most már végképp nem értem kinek írják le kinek nem???

2012. júl. 13. 17:27
 19/28 anonim ***** válasza:

Neked van gyereked?

Szerintem minden gyerek vérét megvizsgálják születéskor, függetlenül ettől az ellenanyag mizériától.

És a terheseknek nem kell ezért külön fizetni.

Nem értem mi a gondod.

2012. júl. 13. 17:35
 20/28 anonim ***** válasza:

Rh+ vagyok, budapesti egyetemi klinikán szültem 2010-ben, kicsit előbb jött, megfigyelés miatt inkubátorban volt pár napig, de ennyi, és aztán az elég részletes zárójelentésben ott szerepel a vércsoportja.

Nem tudom, hogy a mi esetünk extrémnek számít-e, vagy minden babánál megvizsgálják. Én úgy tudom, hogy pici vért szoktak venni a babáktól, és megvizsgálják. De javítson ki valaki, ha tévedek.

2012. júl. 13. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!