Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy csináljam? Ha jön a...

Hogy csináljam? Ha jön a kistesó, de még 2 hónapig gyeden vagyok, utána muszáj gyesre menni vagy lehet táppénzre is?

Figyelt kérdés
Ha lehet annak mi a módja?Szabadságom is van bőven,azt ki tudom venni,vagy csak a második baba után?
2012. júl. 11. 21:16
 1/6 anonim ***** válasza:
szabadság, táppénz (nőgyógyásztól papír veszélyeztetett terhességről ezzel háziorvos, ő adja a táppénzes papírt, ezt adod le a munkahelyeden). szüléstől tgyás, majd gyed.
2012. júl. 11. 21:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Mikor születik meg a kis tesó? 2 hónap múlva? S addig még Gyed-n vagy?

Ha teheted várd meg a gyed végét utána vedd ki a szabidat és ha szabi alatt születik meg a tesó akkor már vele mehetsz tgyás gyed-re.

Ha pedig 2 hónap múlva lejár a gyed-t és még sok van a szülésig akkor amit előttem írtak.

2012. júl. 11. 21:29
 3/6 A kérdező kommentje:

Jövő év elejére várjuk csak a tesót.Lassan be kellene jelentenem hogy vissza szeretnék menni,ezzel egyidejúleg jelentsem be az újabb terhességet is?

Akkor védett leszek?Mert ha csak simán visszamegyek akkor elküldhetnek ha jól tudom.

Köszönöm a válaszaitokat!

2012. júl. 11. 21:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen két lehetőséged van.

1. a gyed lejártával táppénzre mégy, majd tgyás, gyed.

2. kiveszed a szabikat, majd táppénz, tgyás és gyed.

Mindkét variációnak megvan az előnye, az elsőnek, hogy sokkal több szabid marad a második baba utánra, amikor visszamégy dolgozni, a másodiknak az, hogy a szabi alatt több pénzt kapsz.

Azt ne jelentsd be a munkáltatónak, hogy vissza akarsz menni dolgozni, hiszen nem mégy vissza, inkább menj be, tájékoztasd a terhességről, és beszéljétek meg, hogy legyen.

2012. júl. 12. 10:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja és lemaradt, hogy ha igazolhatóan bejelented, akkor védett vagy.
2012. júl. 12. 10:59
 6/6 A kérdező kommentje:

Csak azért gondoltam hogy be kell jelenteni azt is hogy vissza akarok menni,hogy ezáltal majd aktív státuszba kerüljek ahonnan el lehet menni táppénzre.Mert úgy tudom a gyed,gyes passzív státusz,így onnan közvetlenül nem lehet elmenni táppénzre.De lehet hogy nem jól tudom.

köszönöm válaszaitokat!

2012. júl. 12. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!