Mit tegyek? Vérszegény és vashiányos vagyok, de nem tudok semmit sem enni, amiben vas van.
Szedek terhesvitamint+folsavat+a védőnő tanácsára vasat.Sajnos az orvos nem írt fel semmit és 1 hónapig szabadságon van.Nagyon hullik a hajam és iszonyatosan fáradt vagyok.Húst egyáltalán nem tudok enni és minden zöldségbe,gyümibe vas van attól rosszul vagyok.Tudtok vmit ajánlani?
17 khm
megállapított anaemiád van vagy csak valaki rád mondta hogy sápadt vagy ?
mennyi a haemoglobinod???
bocsi hogy kérdésekkel kezdem de nekem 80 volt a haemoglobinom alacsony a vasam és ennek ellenére csak a májat nem tudom megenni imádtam az aszalt barackot a müzlit a marhahúst ... kívántam a vasat tartalmazó ételeket de felszívódási bajom volt és van is.
a hajad hullhat egy esetleges góctól is ami bárhol lehet a szervezetedben - fog sanszos -
nincs megoldás sztem ha nem szívódik fel normálisan az orális dolgokból akkor fogsz kapni vénás vasat pl. ferrlecit kúraszerüen ami jóesetben pár egységgel dobja majd meg a hgb szintet ami szülés utáni vérveszteségkor újból a padlón lesz.
próbálj meg vasbort inni növényi vaspótlókat inni .. ha megy.
Én a Maltofer Folt ajánlom, nem vényköteles, és nem kell figyelgetned, hogy előtte-utána mit eszel. Napi 3*1-et is szedhetsz.
Ebben van folsav is, ne szedj külön!
Egyél aszalt sárgabarackot, nagyon sok vas van benne.
Illetve Ferrum Phosphoricum Schüssler-só, nagyon hatásos, abból is napi 3*1 (szedheted a vassal párhuzamosan is).
Köszönöm a segítséget!
Bizonyított aneamiám van és szedek c-vitamint is.
Vettem aszalt vörös áfonyát,állítólag abba is sok vas van,azt viszonylag el tudom rágcsálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!