Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek? Vérszegény és...

Mit tegyek? Vérszegény és vashiányos vagyok, de nem tudok semmit sem enni, amiben vas van.

Figyelt kérdés

Szedek terhesvitamint+folsavat+a védőnő tanácsára vasat.Sajnos az orvos nem írt fel semmit és 1 hónapig szabadságon van.Nagyon hullik a hajam és iszonyatosan fáradt vagyok.Húst egyáltalán nem tudok enni és minden zöldségbe,gyümibe vas van attól rosszul vagyok.Tudtok vmit ajánlani?

17 khm

2012. júl. 11. 08:56
 1/5 anonim ***** válasza:

megállapított anaemiád van vagy csak valaki rád mondta hogy sápadt vagy ?

mennyi a haemoglobinod???

bocsi hogy kérdésekkel kezdem de nekem 80 volt a haemoglobinom alacsony a vasam és ennek ellenére csak a májat nem tudom megenni imádtam az aszalt barackot a müzlit a marhahúst ... kívántam a vasat tartalmazó ételeket de felszívódási bajom volt és van is.

a hajad hullhat egy esetleges góctól is ami bárhol lehet a szervezetedben - fog sanszos -

nincs megoldás sztem ha nem szívódik fel normálisan az orális dolgokból akkor fogsz kapni vénás vasat pl. ferrlecit kúraszerüen ami jóesetben pár egységgel dobja majd meg a hgb szintet ami szülés utáni vérveszteségkor újból a padlón lesz.

próbálj meg vasbort inni növényi vaspótlókat inni .. ha megy.

2012. júl. 11. 09:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Én a Maltofer Folt ajánlom, nem vényköteles, és nem kell figyelgetned, hogy előtte-utána mit eszel. Napi 3*1-et is szedhetsz.

Ebben van folsav is, ne szedj külön!

Egyél aszalt sárgabarackot, nagyon sok vas van benne.

Illetve Ferrum Phosphoricum Schüssler-só, nagyon hatásos, abból is napi 3*1 (szedheted a vassal párhuzamosan is).

2012. júl. 11. 09:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Szederszezon van lassan, nagyon hasznos, hátha azt meg tudod enni.
2012. júl. 11. 09:17
 4/5 anonim ***** válasza:
a vas készítmény mellé szedjél +C vitamint segíti a felszívódást.,
2012. júl. 11. 10:03
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Bizonyított aneamiám van és szedek c-vitamint is.

Vettem aszalt vörös áfonyát,állítólag abba is sok vas van,azt viszonylag el tudom rágcsálni.

2012. júl. 11. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!