Ki hogyan vélekedik a kényes kismamákról?
Akinek nem inge, ne vegye magára, de én azt vettem észre, hogy ha adott egy nő, aki eléggé kényeskedő, finomkodó, középpontba kerülni vágyó és állapotos lesz, akkor ez a kényeskedés nemhogy háttérbe szorulna és a születendő babát helyezné előtérbe a beszélgetések során, de még inkább saját magát nyomatja és még jobban eldurvul a viselkedése.
Egy-két ilyen ismerősöm van csupán (hála Istennek és ők sem túl közeliek, mert nem szándékszom összebratyizni velük), de bármilyen ritkán is töltünk együtt egy-egy kínos fél órát, én az első 15 percben feszült leszek, majd a második 15 percben vigyorgok.
Példa: nemrég volt alkalmam egy fedél alatt lenni az egyik kényes kismama ismerősömmel. Kb tíz percen át ecsetelte, hogy a házigazda őt ne is kínálja semmivel, ő hozott magának bio ásványvizet, ő nem kér sem inni, sem enni (húst), sem édességet, nem kér teát sem cukorral (mert azt nem enne), sem édesítőszerrel (mert az mű), sem mézzel (mert attól allergiás lehet később a baba, ha megszületik). Esetleg, ha van otthon Bio zöldség, akkor azt talán elrágcsálna, ha nincs, akkor majd eszik otthon.
Hát, én ekkor már felhúztam a szemöldökömet, de sebaj.
Számtalan ehhez hasonló bölcsesség után fakadt ki belőlem egy elég éles és felbukkanó kacaj, amikor azt ecsetelte, hogy tíz hetesen uh-n a rendelőben az összes többi hasonló hétben lévő kismamának majd kiesett a szeme, amikor meglátták, hogy neki mekkora pocakja van, merthogy ő már az ötödik héttől terhesruhát kénytelen hordani, neki már akkora a babája. Többen is megkérdezték, hogy nem-e négyes ikreket vár, de nem, csak egy gyermeket vár, de ezek szerint ő igazi kismama típus. Ezt az eszmefejtést zárta le a kacajom, ugyanis tudni kell, hogy a leányzó még most is csak a tizes hetek elején jár és valójában akkora hasa van, mint egy jól lakott ovisnak, és ez így is normális, nem kell nagyobbnak lenni, hiszen a baba még mindig nagyon pici és a méhe is még épp most hagyta el a szeméremcsont vonalát. Viszont azért tűnik nagynak a pocakja, mert iszonyatosan kinyomja a hasát, szó szerint homorít, a feneke előrébb van, mint a térde, ezenkívül szerintem akik voltunk már terhesek, vagy vagyunk (én épp mindkettő) tudjuk jól, hogy a kismama nadrágok és felsők sajátságos szabása miatt még egy nem-állapotosból is állapotosnak tűnőt tudnak varázsolni.
Vannak hasonló ismerőseitek és hasonló történeteitek?
Mi történik majd szülés után?
Akkor elmúlik ez a kényesség és megkapja a baba a központi szerepet, vagy akkor épp arról fognak majd panaszkodni, dicsekedni, hogy mennyi nehéz, vagy éppen örömteli pillanattal és feladattal jár számukra a babázás, mintha előttük még nem is lett volna a nő a földön, aki ezt a nehéz feladatot végig bírta csinálni?
Az én volt munkatársnőm még babatervezés előtt felmondott, mert ő a babára akar koncentrálni. A párja eltartotta, míg terhes nem lett. Már nagy pocakkal jött be egyszer a céghez, ahol közölte, ő nem takarít, mert a vegyszerek ártanak, ő nem csinál semmit, a párja amúgy sem engedi, kaját sem főz, úgy rendelik. A gyerekre már több, mint egy milliót elköltöttek, pedig még meg sem született. És képzeljem el, hogy még mi pénzbe kerül az orvos, szülésznő, magánszoba a kórházban. Szépen meghallgattam, majd itthon kiszörnyülködtem magam.
Másik ismerősnek segítséggel sikerült a baba. Széltől is óvták már a pocakban is. Megszületett, fél évig senki (még a rokonok sem) mehetett látogatóba. Méregdrága cuccokat vettek a gyereknek, orvos járt hozzájuk, hogy megnézze, minden rendben van-e a picivel. A lakást a mai napig agyonfertőtlenítik,...stb.
Ehhez képest én még a terminusom napján busszal utaztam fel a dokimhoz 40 km-t, 36 hetesen négykézláb sikáltam a bútorokat,...stb. És milyen érdekes, nem haltam bele! Gyönyörű, egészséges kislányom van.
Szóval vannak ilyenek, engem már meg sem lep. Csak attól félek, az oviban majd összekerül a lányom egy-két "anyuciapucikedvence", széltől is óvott virágszállal, és majd megkérdezi, hogy nálunk miért nem úgy van, neki miért nincs ez-az, ami a másiknak van,... :( Mit mondok majd?
Az utolsó elöttinek üzenném,hogy biztos miután megszült a huga akkor még ennél is kényesebb lesz.és bizony én tennék neki megjegyzések vagy egy-két célzást ugyanugy..Räkérdeznék hogy nem tudsz ülni miután szült.Hiszen biztos oda lesz meg vissza az önsajnálatban.De az is lehet hogy töled fog tanácsot kérni majdd hogy mit hogyan csinálsz.Nem veszekedésre buzditok de azért vegyék már ëszre magukat eggyesek..
24hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!