Kutya és terhesség! Tényleg problémát jelenthet?
Szia!
Nem olvastam a többi választ, csak simán válaszolok. Kínában élek és itt MINDENKI azt mondja, hogy nem szabad terhesen kutyát tartani. Én kutyák közt nőttem fel, a legjobb barátaim, jobban bízom bennük, mint az emberekben. Megmondtam anyósomnak, ha nem tarthatok kutyát, nem kell gyerek. Megkérdeztem a dokimat, megnéztük neten, megkérdeztem itt is, az átlag mind azt mondta, hogy ha a kutya be van oltva és tisztán van tartva akkor abszolút semmilyen problémát nem okoz. A macska sokkal veszélyesebb, de még ezt a veszélyt is ki lehet küszöbölni.
A mai napig megdöbbennek a kínaiak, hogy kutyát sétáltatok terhesen, anyósom még most is elkapja a kezem, ha a kutyájukat simogatom, mert nem bízik az állataiban. Én mondtam neki, hogy ezzel sokka többet árt, mint használ. Ne féljen, én ismerem a kutyák testbeszédét, tudom mikor kell hátra hőkölni és mikor nem. Nagy nehezen elfogadta a döntésem, de még mindig elküld kezet mosni akárhányszor kutyázom (mondjuk ebben igaza van).
A lényeg: tarthatsz kutyát, csak ügyelj a tisztaságra. Esetleg a tesód megnyugtatása végett csináltathatsz a kutyának egy vérvételt, hogy megállapítsák van-e benne kórokozó, vírus, féreg, stb, és ha nincs akkor semmi akadálya, ha meg van, akkor kb egy héten belül ki lehet kezelni. Ne hallgass rájuk, ostobaság, amit mondanak.
Szép babavárást!!!
Szia!
Nekem van egy yorkim(5 éve) lakásban és ágyban alszik,és van már egy 2,5 éves kisfiam,és most vagyok 26 hetes km,semmi bajunk sem nekem sem a kisfiamnak!
hú nálunk is van minden, kivvée macska. A védőnő és a doki az alábbiakat mondta:
-menjek el toxoplazma szűrésre (vérvétel, háziorvos kiír vagy magánban pár ezer forint) hogy tudjuk, védett vagyok-e vagy ha még nem kaptam el korábban, akkor jobban kell vigyázni a macskával és madárral
-szobát jól takarítsam, domestosozzam ki, állatokat féreghajtsam és ne én almozzam, ne fürdessem őket, simi után kézmosás és kézfertőtlenítő, ha kullancsos ne én szedjem ki de amúgy is kullancsirtót mindegyikre
-állatorvosi rendelőbe ne én vigyem őket oltásra stb, hanem a férjem
-madarat a gyerek első évéig a másik szobába tegyem, macska ne menjen be a szobába lehetőség szerint(nincs már macska), kutya se ott aludjon huzamosabban, ha megsimogatja akkor kézomosás, (de itt inkább a macskára kel figyelni)
-ne nyalogassák az állatok a babát
ez meg marhaság, hogy már most a kutyát választod, itt ugyanis nem választani kell a kettő között, hanem megoldani úgy, hogy mindenkinek jó legyen (tipikus ősanya duma, gomdolom aki azt mondta, annak a gyerek a minden, egyéb dolgokban nem tud mit felmutatni az életében vagy k*va jó anyának hiszi magát és veri rá a mellét,így elképzelhetetlennek tartja, hogy esetleg a gyerek mellett más is van a világon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!