Kutya és terhesség! Tényleg problémát jelenthet?
Tudtommal a macska veszélyes. Toxoplasma fertőzés miatt. Bár igazából veszélyesebbek a rágcsálók, mivel a macska szervezetébe tőlük kerül be ez a kórokozó.
Megfelelő higiénia mellett nem veszélyes a kutya.
Mi sem toloncoltuk el a macskát, csak nem fogdoztam, ha mégis megsimiztem, akkor alaposan megmostam utána a kezem.
Azóta megszültem, és egészséges szépséges a babánk.
Neked van igazad! Nekem 3 gyerekem van (2,4 és 7 évesek) és 2 kutyánk van,ráadásul bent velünk a lakásban.A gyerekeknek és nekem se lett semmi bajom.Se terhesség alatt,se utána.
Biztos sokan lesznek itt ebben ellened,szerintem inkább a kutyák témakörbe írd ki ezt a kérdést! :)
Nekünk 2 éves tacskónk van. Egyáltalán nem veszélyes a kutya a terhességre..
Együtt nőtt fel a terhességemmel és a gyerekkel is együtt fog.
Egy kis gondunk van vele.. most jelenleg hullik a szőre. De van kefe + fürdetés a világon!
Úgy védi a gyereket, hogy csak na .. 100%-ig megbízom benne :)
Ez mekkora hülyeség,te jó ég!Ne haragudj,de ez butaság testvéred részéről.
Valóban,ahogy írták is,a macska jelenthet veszélyt a toxoplasma fertőzés miatt.A kutya senkinek nem árt;főleg nem neked és a babádnak.Meg ne válj attól a szegény állattól.Igazán jó gazdija lehetsz,ha így ragaszkodsz hozzá.
Azt meg végképp engedd el a füled mellett,hogy milyen anya leszel emiatt.JÓ anya leszel,mert mérlegelsz és ez már jó.Én is végig csináltam a terhességemet "kutyástól" és makk egészséges,gyönyörű kisfiam született.Mellesleg imádja a kutyánk! :) Kellemes babavárást kívánok!
Én is úgy hallottam, hogy a macska a veszélyes a toxoplazma miatt, de nekem kutyám és macskám is van, és én sem váltam meg tőlük, mert imádom őket. A macskámat maximum megsimogatom, utána kezet mosok, de házi cica, nem jár ki. A kutyával kapcsolatban nem hallottam, hogy veszélyes lenne terhesség alatt, én őt minden nap puszilgatom.
36+5hkm
Szerintem onnantól lehetnek problémák, amikor a baba elkezd kúszni-mászni. Ha lakásban tartod vagy "kijárós", séta után jobban figyelned kell a tisztaságra, de ez gondolom evidens. A baba és a kutyus kapcsolata pedig nagyon fajta- és kutyafüggő. Még ha barátságos kutyus is, én pl. sosem merném a babát/gyereket egyedül hagyni a kutyussal. Ugyanígy vagyok a macskával is.
A terhesség alatt szerintem semmi bajod nem lehet, kivéve esetleg ha nagy kutya és kedvenc szokása a hasadra ugrálni...
Én nem válnék meg tőle a helyedben, főleg abban az időszakban jó lenne megszoknia a baba jelenlétét, amíg még nem mászik utána és húzza fülét-farkát...
Szerintem ezt csak az érti meg, akinek már volt saját háziállata sok éven keresztül. Én sem válnék meg a 13 éves öreg cicámtól senki kedvéért. Nekünk ő is családtag, sok mindent megéltünk együtt. A kisfiam 2 éves, és nagyon érdeklik az állatok, talán nem véletlenül... És semmi baja nem lett a macsektól.
33 hkm
Nem kell megválni a kutyádtól! Ez butaság. Ha oltva, féregtelenítve van, te meg gondolom takarítasz, kezet is szoktál mosni, nem a gyerekágyban fog aludni, akkor semmi baj nem lesz. Nekem is volt kutyám, a kislányom mellette tanult a járni, nagyon szerettem, szerettük. Soha semmi bajt nem okozott. Ennek ellenére nem hagytam őket egyedül, bár tudom hogy nem bántotta volna. Most már másik kutyánk van, a fiammal most ő barátkozik, nem adnám oda senkinek. De miért is kéne választani a kutya és a baba közt???
Milyen anya leszel...valószínűleg jó, mert nem hagynád cserben azt akit szeretsz, és amit a babád iránt érezni fogsz, az ennek milliószorosa lesz.
Én se válnék meg egyik kutyámtól se! (2 van)
Az egyik ismerősöm megtette a párja miatt, és most szenved. Persze a kutya is.
Ezt olvassátok el. [link]
Amúgy meg engedd el az ilyeneket a füled mellett. Anya vagy és te tudod a legjobban mi kell,mi jó és mi árthat a gyermekednek! Nekik és másnak sincs ebbe beleszólási joga,főleg nem kérdőjelezhetik meg ,hogy milyen anya vagy. Mellesleg nem értem,mi az ,hogy a kutyát választod a babád helyett. Nem vetteted el a gyereked a kutya miatt. Akkor miről beszélünk? Miért kellene választani ? Akit szeretünk azért harcolunk ,óvjuk és vigyázunk rá.Akár ember, akár más élőlény! 26hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!