Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, ki hogyan reagált/mi...

Kismamák, ki hogyan reagált/mit érzett mikor megtudta hogy kisbabát vár?

Figyelt kérdés
Már a pozi teszt pillanatában elhittétek vagy vártatok hogy megerősítse orvos is? Mikor és hogyan mondtátok el a párotoknak és a rokonoknak a nagy hírt? Hogyan fogadták? Szeretek ilyen történeteket olvasni kik hogy élték meg ezt az időszakot :-)
2012. júl. 8. 19:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Az első tesztet elrontottam, annyira remegett a kezem:-). Ez gravi hcg volt. Mondtam a páromnak, hogy másnap hazafelé vegyen egy tesztet, de olyat, amit mártogatni kell, nem cseppengetni. Másnap du. 3-kor a késés utáni 5. napon kb. 10 mp alatt pozítiv lett, párom ott állt mögöttem. Nagyon örültünk és meglepődtünk, mert ahogy eldöntöttük, hogy jöhet a baba, másfél hónap után terhes is voltam. A környezetünkben mindenkinek nem, vagy nagyon hosszú idő múlva sikerült. De este azért kétségbeestem, hogy lesz egy kicsi babánk, mindent jól fogunk-e csinálni, stb. Egyből elhittem, hogy terhes vagyok, már aznap, amikor nem jött meg, éreztem. Az én családom aznap megtudta, amikor a teszt pozitív lett, párom várni akart a saját családjánál a 12. hétig, de amikor 7,5 hetesen lett szívhang, nem bírt várni, és elmondta. Örült Neki mindenki.

Most már 2 éves a kislányunk.

2012. júl. 8. 22:10
 12/19 Szanka ***** válasza:

Sziasztok!

Én imádok ilyen történeteket olvasni, hogy mások hogyan élték át ezt a pillanatot.

4 éves próbálkozás után estem teherbe. Borzasztó sok mindenen átestünk, vizsgálatok, orvosok, csalódások. Ennyi idő után már az ember teljesen letesz arról , hogy valaha kisbabája születhessen.

De most 30 hetes kismama vagyok, az én drága kisfiammal. Felhőtlenül boldogok vagyunk. Csoda az életemben!

Folyamatos szédülések után, párom addig rimánkodott csináljunk egy tesztet, kint dolgozott az udvaron, én pedig mikor megláttam hogy két csík , csak leültem és néztem. Nem hittem a szememnek, kiszaladtam páromhoz, hidegrázott, sírva csak annyit tudtam neki mondani, hogy:"Két csík, két csík".

Megöleltük egymást és együtt sírtunk, hogy végre igen sikerült.

Minden nap egy boldogság, főleg ha ficereg odabent, máris imádom :)

Boldog babavárást mindenkinek. Csak annyit tudok mondani, hogy sose adjátok fel!

2012. júl. 8. 22:17
 13/19 A kérdező kommentje:
Olyan jó ezeket olvasni :-) Bár kicsit irigy vagyok mert az én párom a mai napig nem örül úgy ahogyan kellene, talán majd ha a kezében tarthatja. Nálunk 1 próbálkozásból jött össze és ezért nagyon hálás vagyok a sorsnak csak az apuka hozzáállása miatt nem :-( Amúgy én ugráltam mikor megláttam a tesztet, nagyon be voltam zsongva, anyunak és 2 barátnőmnek azonnal elmondtam, bár tudták hogy tesztelni fogok. Viszont még akkor is alig hittem el mikor a doki is megerősített hogy ott van. Folyamatosan vettem elő az ultrahang képet itthon hogy ránézzek, hogy ez most tényleg igaz??? Bár már a 29.hétben járok és 10hete mozog rendesen, szóval már semmi kétségem afelől hogy ott van. Csak már alig várom hogy itt legyen velem :-)
2012. júl. 8. 23:37
 14/19 anonim ***** válasza:
Mivel mi nem terveztük,így én elkezdtem sírni,hogy jó isten ez hogy történhetett meg velem.Elsőre nem örültem neki,mert rögtön eszembe jutott az anyagiak,az iskola,hogy a rokonaim nem örülnének.El se hittem,hogy terhes vagyok,pedig hosszú ciklusom volt mindig és ez már gyanusan sok késés volt.Aztán másnak még egy teszt,akkor is elsírtam magam,hogy rossz anya leszek,fiatal vagyok,miből tartjuk majd el.Aztán végül már örültem neki,mert mindig is szerettem volna babát fiatalon,de hirtelen megijedtem csak,hogy mégse kell ez nekem.Én párommal teszteltem alapból,mert mondtam neki,hogy késik stb,ő se gondolta,hogy baba,csak hogy rástresszeltem a késésre.De végülis nem lepődött meg annyira,és az abortusz is annyi volt hogy én döntök,de mivel tudja,hogy nem támogatom így egyértelmű,hogy lesz egy kisbabánk.Anyu meglátta rajtam kb 8hetesen,rá is kérdezett,pedig nem voltam rosszul se meg semmi.Ő tudta csak és a barátaink,barátnőim.Mamám anyu részről kb a 14.héten,másik mamám meg még később,mert ő meg eléggé hát...Anyu anyagiak miatt izélt csak,ő anyukája nagyon örült.Másik mama lezárta azzal,hogy érthető mert párom már idősebb és hogy elbasztam az életemet.Apuék nevelőanyummal semlegesek.Párom apukája örül neki nagyon,csak aggódik az anyagiak miatt.Én nagyon sokat aggódok,hogy mi lesz ha megszületik.28hetes 21éves kismama
2012. júl. 9. 07:43
 15/19 Szanka ***** válasza:

Most olvasom nem is sok különbség van kettőnk között, megelőztelek egy héttel! Kislányt v. kisfiút vársz? Hogy viseled ezt a meleget?

Amúgy 4éves próbálkozás utáni válaszoló voltam :)

2012. júl. 11. 22:00
 16/19 anonim ***** válasza:
Én is elsírtam magam mikor megláttam a pozi tesztet. Nem számítottam rá, mert fogamzásgátlót szedtem. 1x volt, hogy nem vettem be este, mert iszogattunk a rokonokkal, és másnap reggelre halasztottam. Hát most itt fexik a 4 hónapos lánykám:) Igazból egy pillanatra megfordult a fejembe, hogy mi lenne ha elvetetném, mert férjemnek nem volt munkája mert főiskolába járt, én meg munkanélkülin voltam. De nagyon gyorsan elhessegettem ezt a gondolatot, és hittem benne, hogy minden rendben lesz. Így is történt. Másnap mentem nőgyógyászhoz és megállapította, hogy 3 hónapos terhes vagyok. Pislogtam nagyokat, olyan hihetetlen volt számomra. Sírva mentem ki a rendelőből..kicsit sokk hatása alatt voltam, mégis olyan boldogságot éreztem mint még soha. Férjem kint várt izgatottan én meg elcsukló hangon mondtam, hogy ott dobogott a szívecskéje, láttam a lábát, a kezecskéjét a fejét. Még mindig olyan hihetetlen számomra, hogy ott fejlődött a pocimba, és most itt fekszik a kiságyban...ez kész csoda..csoda a 9 hónap és az anyaság is:)
2012. júl. 12. 08:36
 17/19 A kérdező kommentje:
15-ös válaszoló ha még itt vagy esetleg, én kisfiút várok, tegnap lett biztos :-) a meleget jól viselem csak az alvás nehézkes főleg mikor egyik oldalamról a másikra fordulok mert már zsibbadok :-D de már megszoktam, csak nem tudom mi lesz még az utolsó 2hónapban mert így is aránylag nagy csúcsos pocim van :-) Ti kisfiút vagy kislányt vártok?
2012. júl. 19. 22:35
 18/19 Szanka ***** válasza:
:) Én is pont ugyanígy vagyok! Nekem is elég csúcsos a pocim, éjszakák borzasztóak, alig alszok 2-3 órahosszát, ekkor a legaktívabb. :) De nem bánom, imádom! :) Már nem sok van hátra, kitartás! És pici fiam lesz :)
2012. júl. 21. 21:35
 19/19 A kérdező kommentje:
Hát igen éjszaka nekem sem mindig meg az alvás, most indult be a picúr 10perce, de olyan mintha abba se szeretné hagyni a mocorgást :-D de szerencsére a bordám rugdosásáról már nagyjából le tudtam beszélni :-)
2012. júl. 21. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!