Kismamák, Ti miket visztek a kórházba?
Pelus eleinte még nálunk legalább is édes mindegy volt,hogy mit adtam alá,a lényeg,hogy figyelni kell hogy rendesen rögzítsd rajta,máskülönben kifolyik a kaksi!
Vannak kórházak,ahová érdemes vinni popsikrémet és törlőt is,mert nem szeretnek adni,vagy nem tudnak adni- nálunk legalább is ez a helyzet. Én a lányokat hagytam a kórházi angol pólyában,az volt rajtuk haza indulásig,akkor kapták meg a saját kis ruhájukat. Textil pelust ne felejts el vinni,ez kell a büfiztetéshez,vagy ha nincs szopis melltartód,akkor a textil pelus felfogja a megindult tejet a belövellt mellből :-) A baba feje alá is kell egy. Tehát nem baj,ha minimum 10 db-ot beviszel belőle-persze nem biztos hogy mind kelleni fog,meg hát ott a folyó víz alatt ki is moshatod,megszárad,a tejet felfogni elég ha ilyen módon van kimosva a kórházban. Cumit ne vigyél,azért mindenhol harapnak a csecsemősök!! :-)
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!:-)
Üdv:3 lányos,9hkm
Baba mama szobába pelenka kell, és popsitörlő! Krémet adnak! A szülésznőm pampers pelust javasolt! Másra nincs szüksége!
40+1 hkm
Mi kaptunk a védőnőtől egy papírt, hogy mit kell magunkkal vinni a kórházba. Nálunk ezek szerepeltek rajta:
Anyukának: betét, egyszer használatos bugyi, hálóing, köntös, fürdőpapucs, törölköző, evőeszköz, pohár, wc papír, papír zsebkendő, szükség esetén mellszívó
Babának: eldobható pelenka, puha papír kéztörlő, textilpelenka, vékonyka kesztyű, hogy ne karmolja össze magát, babaápoláshoz mindent adtak, így nem kellett semmit vinni
Anyakönyvezéshez kellett: személyi igazolvány, lakcímkártya, házassági anyakönyvi kivonat, apasági nyilatkozat, ha nem házasok a szülők
Nálatok,Kedves 40hetes km,lehet hogy adnak krémet,nálunk a szájukat húzzák,ha valamit adniuk kell!!!
Minden kórházban mást kell vinni,ezért javaslom Kedves Kérdező,hogy a védőnődet kérdezd meg,vagy ha ismersz olyan anyukát,aki abban a kórházban szült ahol Te is fogsz,hogy mit kell vinni! Pontosabb választ fogsz kapni,mint itt!
Üdv: 3lányos,9hkm
Ja,és pár éve még semmit nem kellett vinni a babának nálunk,csak a ruhát,amibe haza hoztuk,adtak mindent- pelenkát,napi 5db-ot,popsi törlő is volt,rózsaszín Jonhnsons,és popsikrém is volt,Sudocrem,valamit a köldökét amivel ápolhattuk: alkohol és hintőpor is volt oda készítve,plusz a vattás végű pálcika,amivel az alkoholt felvihettük a kezelendő részre (a köldök csonkot a tövénél kell az alkohollal körbe kenni).
Üdv: 3lányos,9hkm
Ami a kórházban kell,az tuti nem marad le- én milliószor át ellenőriztem mindent a 4-5 hét alatt- a 36. héten már össze pakoltam mindent,a babát amiben hazahoztuk is a kiságyban volt már egy szatyorban. Ami lemaradt véletlenül otthonra,azt a család többi tagja meg tudja venni,amíg Ti kórházban lesztek,lesz rá 4-5 napjuk :-)
Anyósod,Anyukád,vagy barátnők,sógornők tutira segítenek a vásárlásban,a lemaradt dolgokat Ők is megvehetik! Legyen meg a kiságy,hozzá a lepedők,kistakarók és a kád,törülközők,és 2-3 garnitúra ruha. Ezen felül pelus-ezt akár Apuka is meg tudja venni míg Ti bent vagytok,popsitörlő,és popsikrém-ezeket is meg tudja venni amíg bent vagytok! Ezen felül lehet otthon baba olaj-amit tökéletesen lehet helyettesíteni étolajjal-eleinte elég száraz a babák bőre,és hintőpor-bár ez utóbbira nincs külön szükség,a köldökápoláshoz kiírt hintőpor is elég pár hétig. Ezen felül lehet venni - nagyon praktikus,mi ezt szoktuk- sampon és fürdető egyben,1 baba olló,esetleg egy babahajkefe- mi ez utóbbit nem használjuk,pedig lassan 10 hónapos lesz a legkisebb,de annyira nincs haja... :-)
Pár textil pelus,és már meg is van minden,amire szüksége van a kicsidnek- ja,meg fültisztító pálcák- az alkoholt otthon ezzel tudod könnyen felvinni a köldökcsonk tövéhez,amit kezelni kell amíg le nem esik,ki nem tisztul (2-3 hét,néha 1 hónap is kell,mire kitisztul rendesen).
Azt hiszem semmit nem hagytam ki,ami otthonra kell.
Javát ráér a család megvenni a kórházi napjaitok alatt,bár a nagyik-ha a közelben laknak,úgy is bombázni fognak szebbnél szebb cuccokkal!! :-) A kórházba beviheted a baba ollót,levághatod a babád körmét,hogy ne csikarja össze magát-a csecsemősök nem szokták levágni,hagyják,had kopjon le magától a köröm,amihez ha nem viszel kesztyűt,akkor jól össze csikarja az arcát a babád... Nem árt,ha a születése után levágjuk a babák körmét,ez tapasztalat.
Remélem azért hasznos választ is kaptál!!
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-)
Az előttem lévők mindent leírtak. Utólag egy dolgot rontottam el, rengeteg cuccot vittem. Tapasztalt anyukák kisebb táskával mentek és meg 2 naggyal :-)
Vittem pampers 1es, 2-es pelust. Tudtam, hogy 4000gr alatt lesz a babám, így a 2-es nem kellett volna. Pl Tök sok melltartóbetétet, betétet vittem.
Ha a párod úgy is fog bemenni hozzád, akkor legyen otthon is becsomagolva pár dolog, amit esetleg pótolni kell.
A 2 táskám csak az ágy alatt fért el, átláthatatlan volt az egész pakkom, s császárosként borzasztó volt az ágy alatt kutakodnom :)
Szóval gondold át jól miből mennyit és jól áttekinthetően pakold be.
S hidd el, ha elején bénázol is, de bele fogsz jönni, erre gondolj.
Jó készülődést :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!