Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogadott orvosnál szülés....

Fogadott orvosnál szülés. Kinek hogyan zajlott?

Figyelt kérdés
Onnantól kérdezem, hogy elfolyt a magzatvíz. Ti hívtátok a dokit, vagy bementetek a kórházba és vizsgálat után ott hívta a kórház? Mikorra ért be? Mennyi időt volt bent veletek? A fogadott doki is csak egy bizonyos kitágulás után jön be, vagy vajúdáskor is ott van? Első baba lesz, és még nem tudtam eldönteni, hogy lesz e fogadott orvosom.
2012. júl. 8. 06:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Hozzá jártam magán rendelésre.

A 25. Hét környékén megkérdeztem, ha rám jön a szülés, számíthatok-e rá!?

Azt mondta igen, hívjam bármikor!

Na a kírt napon hajnalban elkezdett fájni a hasam, majd reggelre 15 percenként jöttek a fájások.

Kora délelőtt elment a véres nyákdugó, akkor megijedtem, felhívtam a dokit mi a helyzet, azt mondta menjek be, meg akkor már 10 percenként jöttek a fájások.

Délre bértünk, megvizsgált, 2 ujjnyira kitágultam.

Azt mondta ebből valami lesz, szólt a szülésznőnek, az elvitt beöntésre, leborotválnia nem kellett, mert azt otthon elintéztem, befektetett a szülőszobába.

Mivel volt streptococus fertőzésem a 36. Heti leletben, ezért mondta a doki a szülésznőnek kössön be infúziót, + kapjam meg az antibiotikumot, + oxicotin.

Rám kötötték az nst-t, a doki burkot repesztett.

Nap elfojt a magzatvíz.

Mindig kérdeztem ez mi, az mi, minek kell, válaszolt.

Ezek után óránként jött be míg teljesen ki nem tágultam, nézte a méhszájat, kérdezte kérek-e Edat, kértem kaptam. Nem tudtam pisilni, raktak fel katétert.

Na este 6- ra teljesen kitágultam, akkor fél óránként jött, hogy vannak-e tolófájások, de semmi.

8- kor hozott egy kollégát, megpróbálták kinyomni a gyereket a hasamból, de semmi.

8:30-kor megint hozott 2 kollégát, akkor már a fájások egybe folytak, hiába mondták nyomjak, azt se tudtam mit hová hogy, mert nem kellett nyomon, csak fájt. A gyomromba sugárzott, 3x lerókáztam mindent.

Megint próbálták kinyomni a gyereket a hasamból, de semmi, így azt mondták császár.

Na 9:30-ra meglett a lányom.

Igazából óránként jött be a doki az elején, a szülésznő nem volt fogadott ő félóránként jött be.

A végén a doki egyre gyakrabban jött, igazából a szülés levezetésének ő állt neki, nem a szülésznő, de mivel nem jött össze, császár lett, pedig többen is tanácskoztak a fejem felett miért nem jönnek a tolófájások...

Szülés után napi 2x jött be a szobába megkérdezni hogy vagyok.

Igazából neki, mikor szültem, 2- kor járt le a műszakja, 10- ig miattam maradt bent!

Szerintem jó egy fogadott doki, mert ott fekszel kiszolgáltatva, fáj mindened, jó ha van egy személy akiben bízol, akitől tudsz kérdezni...

Olvastam itt hogy sokan fogadnak szülésznőt is, vagy csak szülésznőt, igazából én így utólag sem tartom fontosnak, mert a doki az aki próbálkozott levezetni a szülést, a szülésznő csak asszisztált, na meg a császárt is a doki végezte.

2012. júl. 8. 07:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor neked sem volt könnyű szülésed. Hát még mindig nem lettem okosabb fogadott doki ügyben, de talán pár hét alatt eldöntöm, hogy érdemes lesz e. Köszi a válaszod!
2012. júl. 8. 19:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is volt fogadott orvosom. Elkezdődtek a fájások, kb 5 percesnél felhívtam este 8-kor, hogy indulunk szülni. mire mi odaértünk, ő is ott volt. Megvizsgált, bent is maradt a kórházban, elég sűrűn jött megnézni hol tartunk (nekem gyorsan ment, 3. gyerek volt)A kitolásnál is maximálisan segített,precízen varrt. Utána a gyerekágyas osztályon naponta látogatott, meg megnézett. Én azt mondom, jó ha van fogadott doki, tudom, hogy számíthatok rá, bármi van. Persze egy ügyeletes doki is lehet lelkiismeretes, meg mindenben segítőkész, de nem lehet előre tudni, milyet fog ki az ember. Most ismét babát várok, 22 hétben vagyok, ismét nála fogok szülni.
2012. júl. 9. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!