Kismamik, Anyukák! Már sosem lesz vége a fájásoknak? Nagyon félek, hogy nem húzzuk ki szeptemberig és koraszülött lesz a kicsim?
Én akkor mentem be a kórházba mikor folyamatosan görcsölt a hasam még feküdni sem bírtam és nem múlt el semmitől.
Amit írsz arra ők nem izgulnak az még messze van a szüléstől.
Igen, ha nincs fogadott doki akkor marad az sztk, de ha nagy a baj, sürgős akkor kórház rögtön.
Hogy vagy? Milyen sűrűn jönnek és milyen jellegűek a fájásaid? Menstruációs görcshöz hasonlítanád?
Nekem a 34. héten elment e nyákdugóm, majd fájásaim lettek. Kb 10 percesek, rendszeres időközönként. Bementem a kórházba, már haza se engedtek. Magne b6-ot és Terbutalint kaptam, a babám a 38. hét utolsó napján született.
Tudom, kellemetlen, ha hazazavarnak, meg lesajnálnak, de én nem hagynám annyiban, ha ezek tényleg fájások. Ha csak keményedés (ami szintén járhat fájdalommal, sőt még rendszeres is lehet), azzal kitarthatsz nagyon sokáig. Én a másodikkal a 20. héttől görcsöltem, keményedtem a 39. hétig. Ezt így látatlanban nem lehet megmondani, vizsgáljanak meg. Még te sem tudhatod, hogy ez tényleg az a fájdalom-e, hiszen első babád.
MÁr olvastam a kérdésed, de eszembe jutott valami. Én mikor az ikrekkel voltam terhes, 20 héttől azt mondta a doki, szedjek Troparin-t, hogy előzzük meg a görcsöket. Nem volt egy szem görcsöm se, én pedig orvosi utasítára szedni kezdtem. Olyan bélgörcseim lettek, (eleinte nem tudtam hogy a beleim, féltem én is nagyon, de nekem is volt hasmenés, meg négykézláb mászás a vécéig), míg egyszer két nap elfelejtettem bevenni a bogyót és az egész megszűnt. Nagyon jól voltam. Mondtam a dokinak, aki nem akarta elhinni, mondta akkor szedjek mondjuk No-spát. Na attól még úgyabbul jártam, 3 nap gyógyszerszedés után abbahagytam, és 3 nap kellett hogy helyrerázódjanak a belül a dolgok, addig görcsöltem. Szóval nekem a görcsoldó okozta.
És nem fájás volt, az elején azt hittem, de nem. (már szültem előtte egyet, volt összehasonlítási alapom).
Semmit nem szedtem a végéig, dokinak nem is mondtam, mert szedette volna, de hogy lehet végigcsinálni 20 hetet folyamatosan görcsölve? És kérdeztem másokat is, mindenki azt mondta hogy nincs értelme szedni (más dokit is kérdeztem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!