Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik, Anyukák! Már sosem...

Kismamik, Anyukák! Már sosem lesz vége a fájásoknak? Nagyon félek, hogy nem húzzuk ki szeptemberig és koraszülött lesz a kicsim?

Figyelt kérdés
Múlt héten írtam ki kérdést,húsz perces fájásaim voltak,kórházba kerültem,2110es cg értékkel,napi 3x2 vagy 3x3 magne b6ot szedek,és 3x1 cordaflexet,fekszem. mégsem szűnnek a fájások,minden órában van és tényleg nagyon fáj. A doki annyit mondott,hogy igyak magnézium pezsitabit is,de az sem segít..Szeptember második hetében töltjük a 37.hetet,félek,hogy nem húzzuk ki addig. Most vagyok 27 hetes

2012. júl. 6. 21:42
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták ezek fájások,még a kiskönyvbe is beírták. Amikor bekerültem,akkor 20 percenként jöttek,és kitágultam 1 ujjnyira,meg elrövidült a méhnyak,amit gondolom még ki is lehetne húzni,mert sokan kihúzzák,csak nagyon kétségbe vagyok esve,hogy nem múlnak,csak rosszabbodnak a tünetek.
2012. júl. 6. 22:31
 12/35 anonim ***** válasza:

Én akkor mentem be a kórházba mikor folyamatosan görcsölt a hasam még feküdni sem bírtam és nem múlt el semmitől.

Amit írsz arra ők nem izgulnak az még messze van a szüléstől.

Igen, ha nincs fogadott doki akkor marad az sztk, de ha nagy a baj, sürgős akkor kórház rögtön.

2012. júl. 6. 22:33
 13/35 A kérdező kommentje:
2 napja négykézláb mentem a wc-re is,annyira görcsölt,akkor 5 órán keresztül,de az végül másnapra elmúlt,így itthon maradtunk.Féltem a babát nagyon :(
2012. júl. 6. 22:34
 14/35 anonim ***** válasza:
Menj be ügyeletre. Lehet normális doki lesz és megnyugtat.
2012. júl. 6. 22:36
 15/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a jó tanácsokat,sajnálom,hogy ilyen későn ennyit írogattam,csak nagyon fáj és szörnyen kétségbe vagyok esve,de próbálok megnyugodni,csak hát első baba,egyszer már volt egy vetélésem,és nagyon aggódom a kicsimért. De köszönöm mindenkinek,összeszedem magam,és biztos minden rendben lesz.
2012. júl. 6. 22:41
 16/35 anonim ***** válasza:

Hogy vagy? Milyen sűrűn jönnek és milyen jellegűek a fájásaid? Menstruációs görcshöz hasonlítanád?

Nekem a 34. héten elment e nyákdugóm, majd fájásaim lettek. Kb 10 percesek, rendszeres időközönként. Bementem a kórházba, már haza se engedtek. Magne b6-ot és Terbutalint kaptam, a babám a 38. hét utolsó napján született.

Tudom, kellemetlen, ha hazazavarnak, meg lesajnálnak, de én nem hagynám annyiban, ha ezek tényleg fájások. Ha csak keményedés (ami szintén járhat fájdalommal, sőt még rendszeres is lehet), azzal kitarthatsz nagyon sokáig. Én a másodikkal a 20. héttől görcsöltem, keményedtem a 39. hétig. Ezt így látatlanban nem lehet megmondani, vizsgáljanak meg. Még te sem tudhatod, hogy ez tényleg az a fájdalom-e, hiszen első babád.

2012. júl. 7. 00:12
 17/35 anonim ***** válasza:
Menj be mindenképpen a kórházba.Reméljük egy normális orvost kifogsz.
2012. júl. 7. 06:48
 18/35 anonim ***** válasza:

MÁr olvastam a kérdésed, de eszembe jutott valami. Én mikor az ikrekkel voltam terhes, 20 héttől azt mondta a doki, szedjek Troparin-t, hogy előzzük meg a görcsöket. Nem volt egy szem görcsöm se, én pedig orvosi utasítára szedni kezdtem. Olyan bélgörcseim lettek, (eleinte nem tudtam hogy a beleim, féltem én is nagyon, de nekem is volt hasmenés, meg négykézláb mászás a vécéig), míg egyszer két nap elfelejtettem bevenni a bogyót és az egész megszűnt. Nagyon jól voltam. Mondtam a dokinak, aki nem akarta elhinni, mondta akkor szedjek mondjuk No-spát. Na attól még úgyabbul jártam, 3 nap gyógyszerszedés után abbahagytam, és 3 nap kellett hogy helyrerázódjanak a belül a dolgok, addig görcsöltem. Szóval nekem a görcsoldó okozta.

És nem fájás volt, az elején azt hittem, de nem. (már szültem előtte egyet, volt összehasonlítási alapom).

Semmit nem szedtem a végéig, dokinak nem is mondtam, mert szedette volna, de hogy lehet végigcsinálni 20 hetet folyamatosan görcsölve? És kérdeztem másokat is, mindenki azt mondta hogy nincs értelme szedni (más dokit is kérdeztem).

2012. júl. 7. 06:59
 19/35 anonim ***** válasza:
Szia! Hadpuffadástól is lehet valóban hasonló tünet. Nekem 2 napig hasonló tüneteim voltak 28 hetesen, bementünk a Klinikákra és nospától elmúlt.. Szerintem érdemes az előző válaszolóra hallgatnod, és amikor bemész a kórházba, felvetni kíváncsiságként az orvosnál, hogy nincs-e rá esély, hogy ez a probléma. De egyébként nem igazán értem, hogy miért nem foglalkoznak Veled, amikor a Klinikákon feküdtem volt egy szobatársam, akit hasonló tünetek és koraszülés veszélye miatt a II. Számúra küldtek, hogy ott feküdjön inkább, mert ott van jó koraszülött ellátás...
2012. júl. 7. 07:11
 20/35 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, haspuffadást akartam írni, bocsánat :)
2012. júl. 7. 07:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!