Van-e arra valami "szabály", hogy mennyi túlhordás után indítják meg a szülést?
1-2 hét.
Van ahol 1 hét után megindítják, van ahol csak 2 hét után, de csak akkor ha problémamentes a terhesség.
3 hetet még nem hallottam sehol sem.
Ez kórházanként eltér, még egy városban is.
Bp Szent Imrében betöltött 41-el befekvés, három nap múlva indítás. Ez a protokoll. DE! Nekem bizonytalan volt a terminusom, így ennek ellenére nem indíttatott a főorvos, mert az orvosomra bízta a döntést.Így 41+6-on szültem, magától beindult a kórházban, 5 napot feküdtem bent.
Ezt csak azért írom, mert egyénenként eltérhet a megítélés kórházi "szabály" ellenére, ha minden rendben van babával-mamával, akkor várhatnak (ha én kértem volna, akkor indítottak volna amúgy, de én nem akartam), illetve ha valami nem stimmel, akkor előbbre is jöhet az indítás természetesen.
Az indítás módja is sokféle lehet, ez is helyzet és méhszáj függő...
Köszönöm!
40 hetes vagyok, és a doki tegnap megvizsgált, és azt mondta, hogy nagyon fenn van még a baba, és a héten szerinte nem is szülünk még!
Kíváncsi voltam, meddig várnak az indítással!
Legközelebb a dokidat kérdezd meg, mert az a tuti. Én biztos megkérdeztem volna, rosszul bírom az ilyesmit cérnával... :D
Amúgy az orvosok sokszor "tévednek" az efajta saccolgatással, vagy legalábbis a természet megtréfálja őket is...
Lehet, hogy ma-holnap babázol.
Kitartást és szép szülést!
Nálam így volt:
A 41. héten indította volna, ha minden rendben ment volna addig (az én dokim nem akart várni 2 hetet, náluk nem ez a szokás).
De aztán 40 hét 3 napos voltam, amikor megnézte a magzatvizet és más meconiumos volt, ezért gyorsan elindította a szülést.
Úgyhogy valóban kórháza-sokija válogatja, de legfőképp az egészségügyi állapotod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!