Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jelenleg is él az a szabály,...

Jelenleg is él az a szabály, hogy kötelesek a munkahelyről elengedni terhesgondozásra, vizsgálatokra?

Figyelt kérdés
Ha él, akkor munkaidőkedvezménynek számít, vagy ki kell írni rá szabit?
2012. jún. 6. 12:00
 1/4 anonim ***** válasza:

munkahelye válogatja. Engem elengedtek, de eleinte beírhattam mínusz órába a távollétet. A végefelé már nem kellett. Ha szigorú a munkahelyed, akkor kérhetnek igazolást is a dokitól, hogy tényleg ott voltál.

Muszáj, hogy elengedjenek, hiszen minden vizsgálat munkaidőben van!!

2012. jún. 6. 12:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Az új Munka Törvénykönyve:

[link]

55. § c) pont.

Tehát ha kötelező a vizsgálat, akkor kötelező elengedniük.

2012. jún. 6. 12:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, kötelező elengedniük... De fizetés nélkül... Nekem ezt mondta a munkaügyes, így lecsúsztatom, vagy fél nap szabi... Vagy egész nap, ha úgy van...
2012. jún. 6. 13:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Kötelező elengedniük, de 3 válaszoló sztem neked nem jót mondott a munkaügyis, nem járhat fizetés nélkül ill. szabival amit te írtál. Sztem kérdezz utána másnál vagy bogarászd végig a tv.-t.
2012. jún. 6. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!