Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Legszívesebben el se mondanáto...

Legszívesebben el se mondanátok, hogy többedik terhesség, olyan idegesek vagytok gondolattól hogy el kell mondani?

Figyelt kérdés

Voltatok már így? Hozzátenném soha nem kértünk még segítséget senkitől, nagyszülők sincsenek, de a harmadik babáink ikrek úgy néz ki (nyilván nem ikreket terveztünk, 4 gyerek nem kevés, mi is tudjuk). Már 20 hetes vagyok velük, de még mindig titkolom, nem bírom rászánni magam hogy a környezetnek elmondjam, annyira rosszul vagyok előre a feddő szemektől a szörnyülködéstől, a beszólásoktól. Én magam is aggódok hogyan bírok majd a helyzettel, és semmi szükségem a lehúzó szövegre.

Bunkóság titkolni amíg csak tudom?

2012. júl. 5. 10:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hát szerintem inkább büszkének kéne lenned erre, hogy mertek vállalni gyereket. Fogsz velük bírni ...bár nem derült ki, hogy a nagyobbak mekkorák. Nekem ikreim vannak, kicsik még és jön a harmadik. Temrészetesen kaptam kérdéseket, hogy jól meggondoltuk-e, mert hogy kemény lesz, de senkinek semmi köze hozzá.

Szóval, bátran közöld a tényeket! :)

2012. júl. 5. 10:52
 2/13 anonim ***** válasza:

Titkolni nem szabad....egyébként pedig örülj neki,hiába az anyagi helyzetetek,sok mindenen lehet spórolni.:)Boldog babavárást.:)

22hkm

2012. júl. 5. 10:55
 3/13 anonim válasza:
Gratulálok és sok boldogságot a picikhez =)
2012. júl. 5. 10:57
 4/13 anonim ***** válasza:

Mi csak a 3. babát várjuk, kis korkülönbséggel. Segítség nulla. Játszótéri pár anyuka: "te jó ég, én eggyel sem bírok", "besikeredett?????", "van már egy fiatok és egy lányatok, minek mégegy?????", "tényleg, terhes vagy??????"

és sorolhatnám...... jó anyagi helyzettel, gyerekeket csak én nevelem, apa este jár haza, nem ovis a nagy, nincs segítség semmiféle. Jól elvagyunk, én élvezem.

Van egy velem egyidős ismerősöm (36év) kiakadt teljesen, hogy "jézus", igaz ő már nagymama, most fél éve született az unokája.

2012. júl. 5. 11:14
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

ne légy buta! erre maximálisan büszkének kell lenned! szívesebben lennél inkább olyan anyuka, akinek 38 évesen jut eszébe szülni, aztán évekig nem sikerül neki, majd a negyvenes éveiben kipottyant egy sérült gyermeket az időskori terhessége miatt??? a társadalom elöregedő! hisz tudod: egyet a mamának, egyet a papának, egyet a hazának! :) ti csináltatok plusz egyet egy karrierista fapina helyett is XD

Nehogy magatokat vádold! mosolyogva újságold mindenkinek! én már alig várom ,hogy akár csak egyről is hírt adhassak a világnak, nemhogy 4ről (jelzem álom lenne XD)!!!

boldog és probléma mentes babavárást!!!

zsófi

2012. júl. 5. 11:15
 6/13 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok mint te,nem merem elmondani senkinek.Én az 5. babát várom, csak úgy becsúszott, a negyedik is még csak 4 hónapos és én már 39 éves vagyok.Szóval én is félek a beszólásoktól,főleg az anyámétól.Ameddig csak lehet én titkolni fogom.
2012. júl. 5. 11:25
 7/13 anonim ***** válasza:

Én meg pont büszke vagyok rá, hogy lesz 3. babánk. Picik még a tesók is, segítség nincs.

Konkrétan sza***rok rá, hogy hülyének néznek páran, arra is sza***rok, hogy sokan azt hiszik, becsúszott gyerek (mindhárom tervezett).

Büszke vagyok rá, hogy háromgyerekes nagycsaládos leszek, LESZÜNK :) Így leszünk kerek egész :)

Állj át agyban, hogy milyen jó lesz, ne a rosszra gondolj, mindig a pozitívat építsd magadban!!!!!

2012. júl. 5. 11:41
 8/13 A kérdező kommentje:

4es ugyanígy vagyunk!! A nagyobbam 4 éves, a kisebbem 2 lesz szeptemberben. A nagyobbam jár oviba mondjuk minden szünetnél ő az első akit hazaküldenek, hamar kell érte menni , bármi program van az oviban akkor őt inkább ne vigyem, mert úgyis otthon vagyok.

Beszólások: pont ugyanezektől félek, ezt fogjuk megkapni mi is...

2012. júl. 5. 12:01
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem a ti hibátok az ikerterhesség! Sőt! Úgy mondanám, hogy túl jól végeztétek a dolgotokat! :)

Örülni kell neki! Nekem most a második terhességem ikreknek indult, de közben elvesztettük az egyiküket. Én nagyon sajnálom, hogy így történt, bár nekünk sincs segítségünk és biztosan könnyebb lesz így. De én arra jöttem rá, hogy nekem kell még egy baba, bár még meg sem szültem a másodikat :)

Két fiunk van és ha a harmadik is az lenne, ekkor én meggondolnám a negyediket is!

Boldog babavárást!

35hkm

2012. júl. 5. 12:03
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a második terhességem volt ikres, terveztük a kistesót, elsőre sikerült, 22 hónap lett volna köztük, de egy hónappal előbb jöttek a fiúk, és 21 lett, szóval nem túl nagyon. :-)

Én is kaptam sok "szép" beszólást már akkor, Jézusomtól, az Ugy kell nekteken keresztül a Nem baj-ig, de nagyon kevés embernél láttam örömöt, pedig mi a fellegekben voltunk a férjemmel, nagyon nagyon boldogok voltunk/vagyunk, hogy ők vannak nekünk.

Én nem titkoltam, és öszintén megmondom, én még szeretnék egy babát, és azt sem titkolnám. Előbb-utóbb úgyis jönnek a megjegyzések, amik még most sem szűntek meg, pedig a fiúk 2 évesek lassan, lányom 4, de sokan ha látnak velük egyedül vásárolni, sétálni, játszón, ki vannak akadva és ennek hangot is adnak sokan. Bár mostanában már átment az egész dícséretbe, de azért még van aki furán néz.

Én büszkén elmondanám ha megint babát várnék, csak a 12 hétig várnék, hogy én is megnyudogjak hogy minden ok.

Kis faluban lakunk, lehet ha akarnám se tudnám titkolni szerintem.

Nem bunkóság titkolni, tedd úgy ahogy te szeretnéd, ne másokkal foglalkozz. És vigyázz magadra nagyon!Vagyis magatokra!

Az ember amit szeretne, ne adja fel, és legyen rá büszke szerintem. Nem gondoltam soha, hogy négy gyereket akarok, csak annyit tudtam mindig, hogy 2nél többet. Már akkor sajnáltam annyiból az ikres terhességet, hogy az apával addig tervezett 3 baba ilyen gyorsan meglesz. :-) Most úgy érzem, hogy valami hiányzik. Még valaki hiányzik, nem vagyunk még teljesek. Még egy baba....apa már most belevágna. Én várni akarok, legalább addig, hogy úgy szülessen, mikor az ikrek már ovisok, és beszoktak, és ha lehet a betegséges időszak is lement már.

Nem vagyunk gazdagok, sőt. De pont ezért van, hogy nem is vennénk észre, vagyis csak pozítiv oldalát anyagiak terén, mert ha visszamennék 150 bruttóból mit kapnék? 100-120 at? Így a gyedem meg 94 és nem kell bejárnom, ami 20e legalább havonta és azt nem fizetik. Az ikrekre gyes dupla, 50-ezer havonta, és jár a tanköteles korukat betöltött és dec 31-ig. Ha a kicsi addig töltené be a 3-at, akkor vele is lehetek itthon 2-3 éves kora között dupla gyessel az ikrek után. Szóval belegondolva nincs értelme anyagilag sem visszamennem.

De nem az anyagiak miatt szeretnék még egyet! Ez csak a legutolsó érv, ami megerősíti a szívem/szívünk vágyát a férjemmel.

2012. júl. 5. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!