Egyetlen egy szem aspirintől nem lesz baj ugye?
Hát legközelebb inkább algopirint vegyél be,nekem azt mondta a dokim,hogy azt lehet,de csak féllel próbálkozzak.De előbb alternatív megoldások,pl. több folyadék,egy kis kávé...hátha ennyi is elég és akkor nem kell gyógyszert bevenni.De nem hinném,hogy bajt okoztál ezzel.
30hkm
Ezt senki nem fogja tudni megmondani. Reméljük nem. Viszont az aszpirint akár ki is dobhatod. Sem terhesség, sem szoptatás alatt nem szabad szedni, gyereknek pedig 15-16 éves kor alatt tilos, mert súlyos betegséget okozhat.
Amúgy meg előtte kellene utánanézni mit szabad mit nem, hogy ne utólag kelljen sírni.
Ha kell algopirint (kivéve a terhesség utolsó trimesztere), vagy paracetamol tartalmú fájdalomcsillapyító szedhető.
Nyugi semmi bajod nem lesz.
Nekem a dokim azt mondta, hogy a terhesség alatt van egy pár gyógyszer, ami hosszan tartó szedése magzatkárosodást okozhat. Egy darab gyógyszertől az ég világon semmi bajotok nem lesz.
1-2db Aspirin még nem okoz maradandó károsdást!!
Ha fáj legközelebb vmid azért tényleg jobb az Algopyrin vagy paracetamolos dolgok. (amúgy halkan megjegyzem a gyógyszergyártó cégek jogi és egyéb "parancsra" igen keményen bebiztosítják magukat, hogyha neadjisten baj leyz( nagyon csekély az esély) akkor ŐŐŐŐŐK leírták!! Pl. Algopyrinnél is ott van, h 1 szem bevétele után 48(!) óráig nem szabad szoptatni.....Nanemár!! Még józan egyszerű ésszel is lehet tudni, h 1db-tól nem lesz baja!)
Nem lesz semmi bajod. Nem tudom hallottad-e azt a kifejezést, hogy Baby-aspirin. Aspirint kis mennyiségben alkalmaznak meddőségi kezeléseknél is.
Nekem nőgyógyászati javaslatra, ismétlődő vetélések miatt a 30. hétig kellett szednem Astrix-ot, aminek ugyanaz a hatóanyaga, mint az Aspirinnek, csak az ötöde. Egészséges kislányom született.
Itt egy cikk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!