Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Koraterhessegnel nagyon nagy...

Koraterhessegnel nagyon nagy baj ha bevettem egy szem Ibuprofen tartalmu tablettat?

Figyelt kérdés
Teljesen bepanikoltam, ma derult ki hogy terhes vagyok (pozitivat teszteltem) de mar 14 napja kesett. Viszont kb egy hete bevettem egy szem fejfajas csillapitot Ibuprofent, akkor meg nem tudtam hogy terhes vagyok mivel gyakran szokott akar egy hetet vagy 10 apot is kesni. Nagyon nagy baj ez?
2012. márc. 11. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem, ne aggódj!

És gratulálok a babához!

2012. márc. 11. 15:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem, nem nagy baj! De a továbbiakban tartózkodj az Ibuprofentől, ha lehet a szoptatás végéig.

Egyébként én a pozitív tesztem előtti napon vettem be egy Algoflexet. Azóta 16 hónapos a Lányom és semmi, de semmi baja nem lett tőle!

Boldog baba várást!

2012. márc. 11. 15:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Ettől az egy tablettától nem lesz baj, de a továbbiakban ne vegyél be ibuprofen hatóanyagú fájdalomcsillapítót. Gratulálok, és boldog babavárást!
2012. márc. 11. 15:25
 4/6 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat most megnyugodtam, azert megemlitem jovoheten a dokinak is.
2012. márc. 11. 15:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Ibuprofen-tartalmú készítmények

Az ibuprofen ugyancsak kellő elővigyázattal ajánlott a terhesség alatt. A legnépszerűbb ibuprofen-tartalmú készítmények közé tartozik az Algoflex, a Nurofen, az Advil és a Melfen. Bizonyos szempontból ezek a gyógyszerek hasonlítanak az aszpirinhez, vagyis aki erre érzékeny, annál keresztreakciót válthatnak ki. Mivel az utolsó harmadban veszélyes lehet a magzatra, elnyújthatja a terhességet és a vajúdást, ebben az időszakban egyáltalán ne szedd. Legfeljebb tehát csak a terhesség korábbi szakaszában vegyél be ibuprofen-tartalmú fájdalomcsillapítót, akkor is csak rövid ideig, és csak olyan orvos tanácsára, aki tudja, hogy gyermeket vársz.

Nezd meg ezt a linket:

[link]

2012. márc. 11. 15:35
 6/6 anonim ***** válasza:
még nem közös a vérkörötök ennyire a terhesség elején, nem okozhatott kárt az embrióban
2012. márc. 11. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!