Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha sok tejet iszok terhességem...

Ha sok tejet iszok terhességem alatt, attól nem lesz/lehet a baba érzékeny, allergiás a tejre?

Figyelt kérdés
2012. júl. 5. 06:52
 1/9 anonim ***** válasza:
65%
Nem hinném!Én is imádom a tejet és iszom is!Nyugi!26 hetes kismama
2012. júl. 5. 06:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom vigyázni kell a tejivásra, nem jó literszámra inni terhesség alatt.
2012. júl. 5. 06:57
 3/9 anonim ***** válasza:
61%
Nem hinném,hogy baja lesz. Én rengeteg tejet ittam, volt hogy egy nap fél liter tej és utána meg fél liter kakaó. Nagyon-nagyon kívántam, főleg a terhességem elején. Semmire nem allergiás és nem tejérzékeny a babám :)
2012. júl. 5. 07:11
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nos én már ezen túl vagyok.Leírom hogy nálam mi volt, és remélem hogy profitálsz belőle:

Utolsó 2 hónapban terhességi cukorbetegségem lett, nem ihattam tejet mert nagyon felvitte a cukromat.

Aztán ahogy megszültem, madártej, tejbegríz, tej,tej,tej!

Imádom, illetve már nem annyira... 3 hónaposan a fiam nehéz légzéssel,ekcémával és állandó bukással kórházba került,ahol közölték hogy tejfehérje allergia gyanús( 1 éves kor alatt nem lehet pontosan megállapítani)de miután speciális tápszert kapott és tejmentes hozzátáplálást minden tünete megszűnt.A terhességem alatt és az első 3 hónapban fogyasztott tej,tejtermékek miatt (szülés után sokkal többet ittam!) a tejfehérje felhalmozódott a szervezetében és megterhelte a szervezetét.

Ha visszapörgethetném az időt, illetve szeretnénk kistesót akkor biztos vagyok benne hogy sokkal de sokkal óvatosabban fogyasztok majd tejet.Nem tiltott, de pl részemről maximum napi 1 tejeskávé.

Ami bosszant hogy nem, találkoztam sehol ilyen cikkel ahol erről lett volna szó.

Remélem tudtam segíteni, de természetesen az is benne van a pakliban hogy ez csak az én egyedi esetem,bár voltunk elegen a II.számú gyermek klinikán....

2012. júl. 5. 07:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én volt, hogy napi 2 liter tejet megittam az első terhességem vége felé. Nagyon nagyon kívántam. DE! Mikor megszületett a Kicsi, a Védőnő figyelmeztetett, hogy innentől napi MAX FÉL LITERt ihatok, különben baj lehet belőle. Az elején egyáltalán nem is ittam, mert a Lányom tiszta kiütés lett tőle, aztán mikor kb. 4 hónapos lett, onnantól jöhetett a max. fél liter.

Ma már 20 hónapos múlt a Lányom, nagy tejimádó és szerencsére az égvilágon semmire nem érzékeny!

Én úgy tudom, hogy a tejjel (és csak a tejjel, a tejtermékekre ez nem vonatkozik) csak a szülés után kell nagyon nagyon vigyázni!

2012. júl. 5. 08:23
 6/9 anonim ***** válasza:
Én mindkét terhességem alatt napi fél-1 litert ittam, semmi baja nem lett egyiknek sem. 3 és 6 évesek. Inkább a szoptatás alatt kell vigyázni a tejivással. Viszont ha hajlam van rá akkor jobb odafigyelni. Tehát ha a családban már volt allergiás akkor kicsit korlátoznám.
2012. júl. 5. 08:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Így van, szoptatás alatt kell figyelni! 4. válaszoló is ezzel rontotta el sajnos.
2012. júl. 5. 09:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi csajok! Mertem remélni, hogy csak az én agyamban fogant meg ez a gondolat az esetleges allergiáról, de ezek szerint annyira nem feleslegesen. Ugyan nem literszámra iszom a tejet, max. 1 litert, de min. felet.
2012. júl. 5. 11:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Kistestvéremnél is ez volt, anya tejtermékmániás volt a terhesség alatt, ami szoptatáskor csak fokozódott, így gyakorlatilag 3 hónapos korától már vizsgálták az orvosok tejfehérje allergiával (+ekcéma). Sajnos bebizonyosodott, és kellett 5 év, mire kinőtte, addig egy tejsavós sonka is tüneteket váltott ki nála. Én sokkal óvatosabb leszek, főleg, hogy a párom is laktóz intoleráns, így csak korlátozott mértékben fogyasztok tejterméket. Szerintem jobb vigyázni, mert ha tejfehérje allergiás lesz a pici, onnantól nagyon megnehezül az élet.
2012. júl. 5. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!