10 kerületi bajcsy kórházban fogadott orvos nélkül szült kismamák. Írnátok tapasztalatokat?
Szia!
Én tavaly októberben szültem a Bajcsyban. Bár nekem volt fogadott orvosom, de azért röviden leírom a történetünket, hátha hasznodra lehet.
Szóval, mint írtam volt fogadott orvosom. Hajnali 4kor értünk be a kórházba. Ott az ügyeletes doki (aki megvizsgált) nagyon szimpatikus volt. Kérdezték van e fogadott orvosom, mire én mondtam az orvos nevét. Rendes 3-4 perces fájásaim voltak, de azt mondták lehet csak délutánra lesz meg a baba, mert alig 1 ujjnyira voltam kitágulva.
Nos a dokim még sehol, pedig már 8 óra felé járt, és az ügyeletes szülésznő volt az aki időnként megvizsgált. Ott már óránként nézték a méhszájat. 10 óra felé éreztem, hogy jön a baba, mondtam is a páromnak, hogy szóljon ki valakinek, hogy jöjjenek. A szülésznő jött be, megvizsgált és csak annyit mondott 3 ujj, 4.. Kikiabált az orvosnak, hogy jöjjön, de az ki tudja hol volt a többi szülészeten lévő emberkével, mert nem jött senki!! Így szegény lánynak kellett levezetnie egyedül a szülést!! Szóval igazán családias körülmények között hoztam világra második kislányomat, hisz csak 4en voltunk! Akkor ért be az orvos, mikor már a köldökzsinór is el lett vágva. Az én dokim meg vagy egy órára rá. Szóval a fogadott dokim olyan mintha nem is lett volna!! A szülésznő sokkal többet ér! És akinél én szültem, egy fiatal szülésznő, de azt gondolom egyedül ezt végigcsinálni... Nagyon rendes, aranyos lelkiismeretes volt!
Arról sajnos nincs infóm, hogy hogyan lehet felfogadni:( De, ha lehet csak szülésznőt, akkor én őt nagyon ajánlom. Egyébként nagyon normálisak az orvosok, és a szülésznők is. Szerintem nem baj, ha nincs fogadott orvosod! Ja a szülés után a doki megvizsgált, és ennyi:) Szerencsére nem volt vágás (orvos hiányába), de ennek nagyon örülök így utólag:)!
Fúúú köszi hogy leirtad. Priviben megirnád ki lett volna a fogadott orvosod? És hogy ki volt az ügyeletes?
Nagyon hezitálok tényleg, hogy fogadjunk e. Nem vagyunk jól eleresztve anyagilag, de azért ha nagyon akarom ki tudjuk szoritani a pénzt. Van ott 1 ill.mégegy orvos, akinek nem örülnék,ha ő lenne az ügyeletben amikor megyek. Eléggé félek a szüléstől, első baba. Olyanoktól is félek, hogyha nem lesz orvosom és éjjel szülök, akkor esetleg ha kérek se fogok kapni edát... :(
Neked első baba? Gratulálok hozzá! :)
17+3 kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!