Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vérhigító injekciókat kapok....

Vérhigító injekciókat kapok. Ha közben beindul a szülés, gond lehet emiatt?

Figyelt kérdés
38+2 hetes vagyok.
2012. júl. 3. 16:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Ezt esetleg az orvosodtól kérdezd meg, ha eddig nem tetted meg.
2012. júl. 3. 16:11
 2/7 eszta41 válasza:

Az orvosodnak ezt mindenképpen tudnia kell!!! De aki mondjuk rendelte, annak is tudnia kellett, hogy terhes vagy.

Megijedni nem kell, de az orvosodnak haladéktalanul szólj!

Sima szülésnél mondjuk nem sok vér van, nem is az a lényeg, hanem ha pl. császározni kell, vagy valami komplikáció miatt(megreped a méh) vérzés lép fel. Gyakorlatilag mindennapos vagy, sőt inkább minden órás...

Ha az orvosod nem tudja azonnal jelezd!

2012. júl. 3. 16:21
 3/7 A kérdező kommentje:

De tudja...

Egyik alkalommal azt mondta, hogy semmiképpen nem szerencsés dolog, de vannak kismamák, akik egész terhesség alatt kapják.

Másik alkalommal meg azt mondta, hogy ne aggódjak, nem lesz gond, megoldjuk...

Gondoltam, hátha itt vkinek van ezzel kapcsolatos személyes tapasztalata is.

2012. júl. 3. 16:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Amikor szültem, akkor volt egy szobatársam, aki a terhessége alatt ilyen injekciót kapott. Azt nem tudom, hogy miért vagy az egész terhessége alatt kapta-e, de közvetlenül a szülés előtt igen. Egyébként császáros szülése volt és nem volt semmi problémája, az orvosok tudtak róla és figyeltek erre.
2012. júl. 3. 16:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia, ne aggódj emiatt, nem lehet belőle gond, nyilván a szükséges mennyiséget kapod. Én a 8.héttől szúrom magam véralvadási gondok miatt. A doki annyit mondott, hogy ha beszúrom, akkor 12 órán belül nem lehet epidurált adni, mert ott bevérezhet a gerincoszlop, tehát ha fájásokat érzel, akkor már aznap ne szúrd be. Amúgy semmi mást nem befolyásolhat a dolog. Nekem szülés után még 6 hétig kell, és van pár ismerősöm, akik szintén szúrták, senkinél nem okozott gondot.

35 hetes kismama

2012. júl. 3. 18:16
 6/7 Levka Reina ***** válasza:

Nem lesz semmi baj. A Syncumar tabletta nem adható terhesnek, de ezek az ún. kis molekulasúlyú heparin injekciók igen.

(Én a terhességem 6. hónapjától adtam magamnak a szülés után még 2 hétig, mert trombózisom volt; ráadásul császárral szültem.)

Egyébként ezeket még aktív gyomorvérzs esetén is adják, ha más ok miatt szükséges.

2012. júl. 6. 13:41
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Közben csütörtökön, tehát 2 napja lejárt a kúra és még nem indult meg a szülés. Így már gondolom főleg nem lesz gond.

2012. júl. 7. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!