Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen elszívok napi 1...

Terhesen elszívok napi 1 doboz cigit. Mért nem bírják felfogni, hogy ez az én döntésem? Az elsőnek sem lett semmi baja.

Figyelt kérdés
2009. júl. 9. 15:31
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
72%
Sajnos a nikotin DROG és nem könnyű lemondani róla én sem értek egyet a terhesek dohányzásával,de inkább praktikus tanácsokkal kellene őt segíteni,hogy le tudjon mondani!!!Egyébként 14 hetesen még nem késő.Nemrég olvastam egy tanulmányt 15 hetes kismamákat szoktattak le és semmi külömbség nem lett a babájuk és a nemdohányzók között!
2009. júl. 9. 16:06
 22/44 anonim ***** válasza:
57%
Nem baj, de azért jól lepontoztál mindenkit.
2009. júl. 9. 16:09
 23/44 A kérdező kommentje:
Én senkit nem pontoztam le. Miből gondolod, hogy én voltam? Más is lehet.
2009. júl. 9. 16:12
 24/44 anonim ***** válasza:
93%
szia!amikor a párommal elterveztük hogy babát szeretnénk(kb. ez év február),mindketten leszoktunk a cigiről.pedig a párom 14 éve cigizett.és ő is letudott szokni.akarat kérdése az egész.illetve az én anyukám is cigizett terhessége alatt végig.a testvéremmel ikrek vagyunk,de mivel anyukánk cigizett,a testvérem mozgáskorlátozott lett.illetve mindketten szemüvegesek vagyunk,és a testvérem majdnem meghalt a kórházban miután megszülettünk.de ez csak egy példa volt.jaa és ezt az orvosok mondták hogy 90%-ban a dohányzás okozta ezeket.igazából nem elítélni akarlak,mert énis dohányoztam.csak azt hogy szerintem egy gyermek többet ér,mint a cigi.
2009. júl. 9. 16:13
 25/44 A kérdező kommentje:

Aki azt gondolja, hogy én pontozok le, nézze meg, itt a képernyőmentésem. Ha gondoljátok, küldöm az előző válaszokról is.

[link]

2009. júl. 9. 16:25
 26/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem rád értettem azt, hogy lepontoztál mindenkit kedves kérdező. A megnyilvánulásodból kiderült számomra , hogy nem te vagy az. Kitartást neked, menni fog!
2009. júl. 9. 16:26
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

Több mint 10 éve dohányoztam, amikor a babát tervbe vettük. Gondoltam ideje leszokni, bár én folyamatosan le akrtam tenni, csakhát nem volt elég akarterő. Gondoltam (teli lelkiismeretfurdalással), hogy amint pozitív lesz a teszt rögtön leteszem. Aztán nem lett pozitív. Úgy gondoltam még valamit tehetnék, mondjuk a fogantatás előtt lehethetném a cigit, meg féltem is, hogy mi lesz ha nem tudok majd akkor leszokni. Vettem nikotintapaszt, ami átsegített az első nehéz néhány héten. Nem volt megkomponálva, de utólagos számításim szerint az első tapaszmentes napomon foganhatott meg a babám. Sajnos 7 hetesen elvetéltem. Megint jött a cigi, de nem jött a pozitív teszt. Összeszedtem magam, tapasz, majd cigimentesség, és láss csodát szinte napra pontosan 1 évvel később megfogant a kisfiam, aki most még pocakban fészkel,de már csak kb.5 hét és megszületik. Nekem megérte.

Szerintem nincs undorítóbb a dohányzó kismamánál. Édesanyám is bagózott tesómmal, nem véletlenül dohányzik ő is. születésekor kódolva volt benne.

Sok erőt neked!

L.34+6

2009. júl. 9. 16:30
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

Persze a te döntésed, a te babád, pont ezért te vagy érte felelős. Cigiztem én is, de amikor 5 hetesen a teszt pozitv lett, azonnal letettem, és de már akkor büntudatom volt, hogy minek szívtam, nem tudnék rágyújtani, persze volt az elején, hogy eszembe jutott, de nem ment volna, hogy meggyújtsam, nekem és a legtöbb kismama számára a babája egészsége a legfontosabb. Azóta azon az elven vagyok, hogy egy doboz cigi helyett veszek egy kiló gyümölcsöt, mert az vitamin a kis pocaklakómnak.

Hidd el csak akarat kérdése az egész, ne mérgezd a babádat.

35 hetes kismama:)

2009. júl. 9. 16:44
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

Látod ez a szomorú. Azzal indokolod, hogy mert az elsőnek sem lett baja, majd a gyerekeid is azzal jönnek, hogy mert anyám is végig dohányzott velem, és ez láncban fog menni. Lehetne egy épp gondolkodásu is a családba, már bocsi. Én is dohányoztam, de ahogy megtudtam, hogy babát várok letettem. Nehéz, de gondold végig mi a fontosabb! Lehet, hogy nem lesz baja a picinek, de ezt előre honnan tudod. És ha egy év múlva jelentkezik egy súlyosabb asztma, akkor mit csinálsz? Jobb megelőzni.

Én szívem szerint büntetném a dohányzó kismamákat, főleg ha utánna abból problémája lesz a babának. Ez az én véleményem.

2009. júl. 9. 17:14
 30/44 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom ez a mai nap ilyen cigizős kismamák napja, mert ma dél körül is volt egy indulatokat kiváltó cigis kérdés.

De úgy látom, hogy itt sem a kérdésedre válaszoltak, ugyanis mindenki egyből elkezdte mondani a véleményét a cigizős kismamákról pro és kontra.

Én akkor most válaszolok a kérdésedre, ami így szólt:

"Miért nem bírják felfogni, hogy ez az én döntésem?"

Nos, talán azért nem bírják felfogni, mert nálad sokkal-sokkal okosabbak!!! Ők nyilván tudják a terheség alatti dohányzás hátrányát, te pedig nem, mivel azt írtad, hogy napi 1 doboz elmegy.

Szerintem kár ide ilyen kérdést kiírni, úgy is bagózni fogsz! Hát egészségedre! Gratulálok!

Szerintem ne írj ide ilyen kérdéseket, mert olyanok is olvassák, akik pl. nagyon szeretnének kisbabát, mindent megtesznek, elkövetnek azért, hogy lehessen, akár a cigit is leteszik. Benned pedig ott van már egy baba, aki nem tud védekezni, és nem tudja azt mondani neked, hogy hagyd abba, mert nem kapok levegőt!

2009. júl. 9. 19:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!