Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen elszívok napi 1...

Terhesen elszívok napi 1 doboz cigit. Mért nem bírják felfogni, hogy ez az én döntésem? Az elsőnek sem lett semmi baja.

Figyelt kérdés
2009. júl. 9. 15:31
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
83%

Talán, mert a legjobbat szeretnék a babádnak? Már nagyon sokszor bebizonyították nálam okosabb tudós emberek, hogy a dohányzás káros. Mindegy, hogy gyerek, vagy felnőtt az ember. Ha terhesen dohányzol, a választás esélyét sem adod meg a babának. A te és a babád teste összekapcsolódik, egy kört alkottok, Ami neked árt, az neki is. Mivel a nikotin megköti az oxigént szállító vértestecskéket, nemcsak a te szervezeted (de te már felnőtt vagy és önállóan képes vagy létezni), hanem a babád sem kap elég oxigént. Neki pedig csak Te vagy a forrás, a kapcsolat a külvilággal.

Az pedig, hogy az első babának sem lett semmi baja, lehet, hogy cssak szerencséd volt.

Én is dohányoztam elég keményen (babaát szertnénk, ezért abbahagytam), tudom milyen nehéz megszabsadulni a függőségtől. Pontosabban soha sem lehet igazán, én is bármikor újra kezdeném. De a többiek talán úg gondolják, hogy egy anya megtehet ennyit a gyerekéért. Esetleg megteheti ezt a nehéz lépést és talán segít is neki az önmegtartóztatásban az, hogy a baba esélyt kap egy egészségesebb élethez.

2009. júl. 9. 15:41
 12/44 A kérdező kommentje:
De ha letenném, nem lenne késő? 14 hetes vagyok. De igen bánt a dolog de nem tudom van-e annyi akaraterőm. Mégis hogy fogjak hozzá? Megértem a negatív véleményeket, nem is vártam dícséretet.
2009. júl. 9. 15:42
 13/44 Kathrin01 ***** válasza:
77%
Sosem késő letenni! Fokozatosan szokj le róla, vagy hagyd abba azonnal!
2009. júl. 9. 15:44
 14/44 anonim ***** válasza:
83%

En elhiszem de semmi jo valaszra ne varj itt ezen az oldalon!Amugy oszinten miert kellet ezt kiirnod ha ugyis a te dontesed?

itt rengetegen vagyunk akik babat szeretnenek es nem jonn ossze hidd el ok sem masok nem szivesen olvassak a soraidat!!!!!!!!!!!!!

2009. júl. 9. 15:45
 15/44 anonim ***** válasza:
62%
Én megértelek, de azt is tudom, a lelked mélyén Te is rosszul érzed magad ettől. Tudom, mert én is átéltem ezt.És egy barátnőm sem tudott lemondani, ott is egészséges, gyönyörű kisbaba van, de mi tudjuk,h nem tettünk mg mindent érte. Ez már örök lelkiismeret furdalás lesz, ha csak egyet köhint, már attól félek, h asztmás. Én ennyit nem szívtam, de pár szálat mindennap. Hálistennek Ő is egészséges, 3 és fél kg volt, sőt túl is hordtam, okos, drága, szépségem. De attól még ezzel a tudattal kell élnem. Már terhesen is sokat sírtam emiatt, néha még ma is sírok éjszaka, de egyszerűen megőrültem a nikotinhiánytól.
2009. júl. 9. 15:46
 16/44 anonim ***** válasza:
83%

Első vagyok. Egyszerűen gondolj arra, hogy minden slukkal oxigényhiányt csinálsz a picidnél, pont akkor, amikor arra legnagyobb szüksége lenne. Még egyáltalán nem késő!! Most kezd el fejlődni a tüdeje, talán nincs nagy baj. EGyszerűen programozd magadba, hogy a cigi méreg neked is, neki is. Én is cigiztem, most várom a második babámat, de ha akarnék, sem tudnék rágyújtani, mert tuti hánynék..

Boldog babavárást, remélem észhez térítettünk ;)

Biztos, hogy vagy te annyira belátó, hogy megteszed, amit a babád érdeke kíván.

2009. júl. 9. 15:48
 17/44 anonim ***** válasza:
70%

Mindenki felfogja, hogy ez a Te döntésed, de sajnálattal látom, hogy Benned még az sem fogalmazódik meg, hogy ez rossz döntés. Szegény babádnak tényleg nincsen beleszólása a dolgokba, pedig az Ő egészségével játszol, pedig csak ahhoz lenne jogod, hogy a sajátodat kockáztasd.

Tudod nekem a dohányzó kismamákról mindig az a férfi jut eszembe, aki huszanakárhány nőt fertőzött meg HIV vírussal. Tudta, hogy másokat beteggé tesz, de pont lesz@rta, mert neki így volt jó.

Egyébként lehet, hogy a babád egészségesen fog születni és az első gyereked is egészséges még, de ki az, aki neked megígérte, hogy néhány év múlva sem kell éjszakánként mentőt hívnod, mert befullad az asztmás kisgyereked?

Az egészben egyébként az a leginkább elkeserítő, hogy pontosan tudom, hogy teljesen feleslegesen válaszolunk a kérdésedre, hiszen hogyan lennél képes felfogni vagy elgondolkodni ezeknek a tartalmán, ha két végigdohányzott terhesség alatt még csak a gondolat sem fordult meg a fejedben, hogy valamit mégiscsak elronthatsz...

2009. júl. 9. 15:50
 18/44 anonim ***** válasza:
87%

Na akkor ezt olvassátok el!!

A barátnőm megtudtam hogy terhes ,nem érdekelte cigizett tovább, nos napi fél doboz cigi engedélyezett azt mondta a nőgyógyásza ,nos ezt nem hiszem el ,ilyet nem mondhat egy orvos pláne akinek a dolga hogy egészséges babákat hozzon a világra!!

Tehát végig dohányzott terhessége alatt plussz amikor megszült ki kellett szó szerint szedni a placentát mert annyira el volt meszesedve,nem tudta megszülni!!

Szoptatás alatt cigizett csak akkor már rendesen napi 1 dobozzal,és itta a jó kis cigis tejet a baba!!

A szivel majd emg szakatt mikor mondta igy szoptatok és anyám is igy csinált és semmi bajunk nem lett mondja!!

Hát ja de majd később látja kárát!!!

de enm érdekli!!

Azóta a kislány 10 hónapos és a lakásban ahol élnek a 7 emberből 4-en cigiznek bent a lakásban ahol a baba van!!

És a kislány éjjel nem alszik fent van 5 ször ,és egész nap üvölt!!

Vajon miért?

Mondtam hát talán a szervezetében kicsit tul sok a nikotin, és már nem birja a baba szervezete!!

Azt mondta nekem erre ugyan már jó alomból való nem lesz baja!!

Hát én kivagyok rajtuk!!

Üdv egy nem dohányzó anyuka

2009. júl. 9. 15:51
 19/44 anonim ***** válasza:
35%
Ha leakarod tenni, csak fokozatosan, mert akkor a babànak is most màr nikotin hiànya lesz, ha hirtelen leteszed! Azzal többet àrtasz mint hasznàlsz!
2009. júl. 9. 15:52
 20/44 anonim ***** válasza:
74%

váljék egészségedre, csak így tovább, ne hagyd magad, a te gyereked!

csak majd ne lepődj meg évek múlva, amikor az iskolában a tiéd a leghülyébb :)

az elsőnek meg csak annyi a baja, hogy te vagy az anyja, és az elég nagy baj :)

2009. júl. 9. 15:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!