Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Túlsúlyosan estem teherbe!...

Túlsúlyosan estem teherbe! Mit tehetek, hogy ne legyek nagyon nagy darab?

Figyelt kérdés
Túlsúlyosan estem teherbe de nem szeretnék "csúnya" kismama lenni a 9.hónapomra..Szerintetek mit tehetek?Azzal nem ártok a babámnak ugye ha nem eszem cukrot és lisztet?Csak húst,zöldséget,gyümölcsöt,méz teljes kiőrlésű péksütemények...Szerintetek ez jó a babámnak is és talán így elkerülendő,hogy nagyon meghízzak?
2012. jún. 30. 12:07
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem mennyivel kezted???
2012. jún. 30. 12:11
 2/22 A kérdező kommentje:
90 kiló grammal kezden 7 hetes vagyok...Van esetleg valami jó tanácsod?:(
2012. jún. 30. 12:13
 3/22 anonim ***** válasza:
33%

Igazából nem most kell elkezdeni fogyózni!

Érkezzen rendszeresen, mértékkel, normális adatokat, 6-7 után már ne egyél, így nem fog veled elszaladni a ló!

Most fejlődik benned a pici, pláne az első 3 hónapban, mindent be kell hogy vigyél a szervezetbe, hogy mindent megkapjon+ terhes vitamin.

Hús, tejtermékek, zöldség, gyümölcs, fontos a pékárú is, abban van a Folsav, ami nagyon fontos a picinek!

Reggelire 1 szelet kenyér, paprika paradicsom felvágott sajt, péksüti,

tízóraira joghurt gyümölcs,

Ebédre leves+ második

Uzsonnára gyümölcs joghurt,

Vacsira megint valami főtt étel, vagy szendvics.

Ha 8-9 körül megéhezel, akkor joghurt, vagy gyümölcs

Délután 1 fagyi vagy süti bele fér ha megkívánod, heti 2-3 alkalommal is!

5x ètkezz, de mindig normális adagokat!

2012. jún. 30. 12:16
 4/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséged!Nem fogyózni szeretnék és koplalni csak odafigyelni!
2012. jún. 30. 12:19
 5/22 anonim ***** válasza:

Hát azért ez eléggé durva. :) Mármint nem a kilencven kiló, hanem az étrend, amit az előttem lévő leírt. :)

Én hetven kilóval kezdtem neki, ami nálam már túlsúlynak számít. Most vagyok huszadik hétben, még nem híztam semmit. Annyi, hogy tízórai, uzsonna gyümölcs , reggelire, ebédre rendesen étkezem, este meg saláta.

Az jó, ha visszaszorítod a péksütiket, vagy átváltasz teljes kiőrlésűekre, akkor az jó. A tésztát, fehér rizst hanyagold, válts át durumra és barnarizsre. A méz ugyanúgy hízlal, mint a cukor. :) Helyette pl agáve nektárt használhatsz természetes édesítőszerként.

Nagyon fontos, hogy egyensúlyban legyen a vércukrod, ami nehéz a baba miatt, de a doki ad tanácsot, hogyan is legyen.

2012. jún. 30. 12:25
 6/22 A kérdező kommentje:
:)Köszönöm kedves utolsó!Szerintem ha normálisan eszem,sok vitamint és hanyagolom az üres kalóriákat akkor minden oké lesz ?!?!Kicsit félek
2012. jún. 30. 12:28
 7/22 anonim ***** válasza:

Szia! Első babámnál az orvos azzal kezdte a terhesség diagnosztizálása után, h. akkor innentől felejtsem el amit a pék süt, rengeteg a zöldség, gyümölcs, sajt, túró, egyem ezeket. Persze nem igazán foglalkoztam vele, néha odafigyeltem, de inkább jelemzőbb volt az, h. ettem és ettem... A terhesség 38. hetén vérnyomásom az egekbe ment, akkor megijedtem és leálltam a lisztes ételekről, le is ment rögtön 4 kg.

Szóval, ezzel csak azt szerettem volna tudatni, h. tényleg oda kell figyelni, és lehet liszt nélkül is változatosan és egészségesen étkezni.

Akkor 82 kg-ról indultam, a végére majd' egy mázsa lettem...

Most a második baba is úton van, még nem voltam dokinál, még csak 6 hetes körül vagyok, de számítok rá, h. ismét diétára leszek fogva. És most be is fogom tartani! A lényeg, h. tésztát lehet enni, módjával és max. ebédra, viszont a fehér lisztes kaják tiltólistán szerepelnek. Igazából még a teljes kiörlésű is tele van szénhidárttal, de max. reggelire egy pici szelet még elmegy.

Szerencsések vagyunk, most van zöldség, gyümölcs idény, nagyon változatos és finom ételeket lehet készíteni.

Ezekben minden megvan, ami a babának és mamának kell, hidd el!

Boldog babavárást!

2012. jún. 30. 12:41
 8/22 anonim ***** válasza:

Én 15 kg túlsúllyal kezdtem, a 14-15.hétre lement 4,5 kg, ezt most 18 hetesen még mindig tartom.

Nem hánytam, viszont olyan egész napos émelygésem volt az elején, hogy alig bírtam enni.

3 hete már mindent megeszek (tegnap pl. 1,5 tábla csoki...), de szerencsére semmi nem jött rám.

Mióta várandós vagyok, javarészt gyümölcsöt kívánok és nem bírom már úgy teleenni magam, mint régen.

Lehet, hogy neked is szerencséd lesz, hiszen általában a túlsúlyos kismamák kevesebbet szednek magukra.

Védőnőm mesélte, volt egy anyukája aki 120kilósan indult a terhességnek, szüléskor +1kilóval volt több, felhasználta a baba a mama tartalékait, így végül is fogyott, hisz a kórházból már jóval kevesebbel jött ki.

2012. jún. 30. 12:41
 9/22 anonim ***** válasza:

Én is ennyivel kezdtem a terhességet mint Te, most tartok plussz 6-7 kilónál. Általában a túlsúlyos kismamák nem szoktak sokat magukra szedni. Én nem csináltam semmi extrát, hogy csak ennyi plussz van rajtam. Azt ettem amit megkívántam, bár a 12 hétig nagyon nem ettem semmit olyan rosszul voltam, most meg már a gyomromba nem fér annyi étel.

36hkm

2012. jún. 30. 12:43
 10/22 A kérdező kommentje:

Kedves 8 as!Pont ezt hallottam én is,hogyha tartoma zt az étrendet amit én kigondoltam akkor a baba majd az én tartalékomat kezdi el "enni"!Én is ezt hallottam!Remélem így lesz:)Nagyon boldog babavárást kívánok nektek lányok,kismamik:))

7 hkm

2012. jún. 30. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!