Lázas vagyok terhesség alatt! Mi lenne jó gyógymód?
32. hétbe léptem bele, és tegnap reggelre belázasodtam. Nem tudom mit kellene tenni, nagyon féltem a picit, a körzeti orvos (faluban lakom és nincs sok lehetőség elkapni egy szülészt) épp szabadságon van. Amit eddig csináltam: citromos tea, jó sok, pihenés hűvös helyen és este megittam egy Aspirin C. és ecetes vizes borogatás.
Kérlek szépen segítsetek, nagyon féltem a picit!
Azért olyan nagy bajt nem csinált a kérdező. Az Aspirint azért nem ajánlják a terhesség utolsó harmadában, mert vérzékenységet okozhat, így ha esetleg megindulna a szülés, nagyobb lehet a vérveszteség. De a babának nem lesz tőle baja.
A lázat viszont mindenképp csillapítani kell, mert nagyon nem tesz jót a magzatnak. Első körben paracetamolt tartalmazó gyógyszereket szoktak ajánlani (pl Panadol), ha az nem elég,akkor Algopyrin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!