Terhesen lehet folytatni a frontint?
A szintén pánikbeteg vagyok. :)
Szigorú ellenőrzés mellett lehet szedni, bár én a helyedben lehet hogy megpróbálnék valami homeos bogyeszra váltani. Nekem pl a Sedativ Pc bejött és a Hova nevezetű tabletta is.
Persze mindegyik előtt konzultálj az orvosoddal. Itt most nem a pszichomókusra gondoltam, hanem a nődokival és a háziorvosoddal.
Fontos, hogy a kismamakönyvedben és a kartonodon szerepeljen, hogy szedsz ilyen féle gyógyszert, mert szülésnél és később a babánál probléma lehet.
Barátnőm édesanyjával történt tavaly nyáron:
Magához vette a kórházból a nevelt lányának a babáját, mert a kedves (nem kicsit züllött életű) anyukának nem volt hová vinnie. (Nem ide tartozik)
Na szóval a kislány szépen fejlődött, aztán egyszer csak úgy 6 hónapos korában egy délutáni alvásból nem kelt fel többé. Leállt a légzése, összeomlott a keringése. Szakértők szerint valamiféle elvonási tünet lehetett.
Anyuka csak ezek után vallotta be, hogy Seduxent szedett végig és a baba függő volt valamilyen szinten és mikor ez kiürült a szervezetéből és nem volt utánpótlás, összeomlott és elhunyt.
Na szóval, ez nem játék, a pszichológus is orvos, biztos nem mond hülyeséget és nem akar ártani neked, de akkor is konzultálj a szülészeddel és a védőnődnek is szólj!
Boldog babavárást!
az orvos anyuka vagyok. tessék, itt az alkalmazási előirata szakembereknek, majd döntesz...
A benzodiazepinek az első trimeszterben fokozzák a magzat fejlődési rendellenességeinek kockázatát, így az alprazolám az első trimeszterben nem adható, a terhesség további részében pedig csak alapos orvosi megfontolást követően az előny/kockázat szigorú mérlegelése után. A terhesség későbbi szakaszaiban, illetve a szülés során adva az alprazolámot, az újszülöttnél hipotermia, hipotónia, szopási nehézség és légzési elégtelenség léphet fel. Olyan anyák újszülöttjein, és akik a terhesség késői szakában tartósan szedtek benzodiazepineket, dependencia alakult ki, és a szülés utáni időszakban megvonási tünetek jelentkeztek az újszülöttön.
A benzodiazepinek átjutnak az anyatejbe, így szoptatás alatt nem alkalmazhatók.
Semmiképpen nem írhatják fel ezt neki, ezért bátorkodtam megírni, hogy nem lehet szedni. Egyébiránt a kérdés is ez volt, tehát azt hiszem erre válaszoltam, de borzasztóan, rémesen idegesítő, hogy milyen okos itt mindenki.
Akkor szedd tovább nyugodtan, kedves kérdező, utána majd meglátjátok mi lesz...
18-asnak:
"Az alprazolám egy triazolo-benzodiazepin. Gyógyszerként minőségileg a benzodiazepinekhez hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, azaz szorongásoldó, nyugtató-altató, izomlazító, antiepileptikus hatása van. Wikipédia"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!