Terhesség tervezésekor szabad-e folytatni a sportolást?
Dehogy kell abbahagynod! Ha elötte is rendszeresen mozogtál, akkor egy pozitív teszttel a kezedben még nyugodtan futhatsz. Ráadásul még nem is tartasz ott.
Egy 2-3 hetes terhes nő meg miért ne futhatna?
Ha akkor elmegy a futástól a baba, akkor az amúgy is elment volna.
Amúgy a testmozgás egyáltalán nem káros, sőt terhesen is nagyon ajánlott, persze mértékkel.
Szia!
Én is nagy sportolód vagyok/voltam :)
Heti 5x minimum, de volt, hogy minden nap elmentem aerobikra, stepre :)) Elkezdtük tervezni a babát, kicsit visszavettem, mondta a dokim is, hogy jó a mozgás, de ne minden nap menjek, hanem csökkentsem le heti 2-3 alkalomra, meg a ciklusnak sem tesz jót, ha minden nap járok.
Lecsökkentettem, és ahogy pozit teszteltem, abbahagytam :)
Azóta nem járok. Voltam orvosnál, azt mondta, hogy teljesen jól van a baba, volt már szívdobogás, 6+4 hetes babás vagyok, de mondta, hogy a sportot felejtsem el a 12. hétig inkább (erre az aerobikra célzott, meg a rázkódásos sportokra, futás, step, lovaglás)
Úszni járhatok, meg jógára is :)
De ilyenkor még olyan pici a baba, hogy elmehet bármitől, és én jobbnak látom nem kockáztatni :)
Majd a 12. hét után újrakezdem :) Akkor már Rubint Réka Légy bombajó kismama című dvd-vel :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!