Anyukák! A kistesó tervezésekor miket gondoltatok másképp mint az első babánál?
Én mindent annyira átrágtam előtte, hogy felesleges dolog max tényleg a körömcsipesz volt. A 2.-nál már egy nagy családi házba laktunk így neki csak egy pihenőszéket vettünk. Előtte 50 nm-es panelbe nem érztem, hogy kellene.
Most várom a 3.-at és ha megtudom, hogy kisfiú akkor veszek pár fiús rucikát kezdésnek, a lányos dolgokat meg elajándékozom vagy eladom mivel most 2 lányunk van.
Az első gyereknél valóban sok értelmetlen dolgot összevásároltunk. A másodiknak szinte semmit nem vettem, mivel minden megvolt már. Illetve csak ruhákat, mivel fiú lett, az első meg lány.
Ha arra vagy kiváncsi, hogy mit ne vegyél:
-Pihenőszék. Akár a babahordozóba is teheted, ugyanaz. Esetleg vehetsz rezgőt, vagy zenélőset, azt nagyon szerette a fiam, de sima pihenőszéket felesleges.
-Babahordozó kendő: Sokan esküsznek rá, az én gyerekeim utálták. Az újszülöttet, amíg nem tudja a fejét tartani csak úgy lehet bekötni, hogy az arca előtt legyen a kendő, nem viselték el.
-Kenguru: Ugyancsak nem nagyon használtuk. Csak akkortól lehet beletenni a gyereket, ha már tartja a fejét. Nekem hatalmas babáim voltak, mire tartották a fejüket, több, mint 8 kg-sak voltak. Inkább mentem velük babakocsival, nem kötöttem őket magamra, mert így is nagyon fájt a hátam. Talán ha egyszer mentünk úgy bababörzére, a nagy tömeg miatt, akkor is a férjemen volt a gyerek.
-Babafürdető karika: felesleges, sírtak benne. Amúgy is csak akkor jó, ha már tudnak benne ülni, akkor meg már minek. Inkább egy csúszásgátló a kád aljára.
-Kisolló, csipesz: valójában jó a felnőtteké is, csak le kell fertőtleníteni.
-Kézi mellszívó: vagy 3 különböző féle kézit vettem, egyik sem volt jó, végül beruháztam egy gépire, mind két gyerekemnél nagyon sokat használtam. Igaz, hogy drága volt, de bőven megtérült.
-Tejgyűjtő zacskó: Egyszer használatosak, a védőnőm ajánlotta. De nagyon drága, és kb. 3 nap alatt elhasználtam a 10 db-os csomagot. Már nem volt hely a fagyasztóban a sok anyatejtől, amit aztán a végén csak kidobáltunk, mert nem volt rá szükség. Ha mindenképp akarsz anyatejet lefagyasztani, inkább vegyél aventes poharakat, azt lehet többször is használni. És 10-nél többet nem érdemes.
-Babaruhák: gyönyörű, divatos kisruha, farmering, kisszoknya, stb kapható már az újszülöttekre is. Nem túl praktikusak. Rugdalózó meg body kell, más az elején tök felesleges. Kényelmetlen nekik, ha felgyűrődik a hátán, és amúgy sem fogod reggel, este öltöztetni napszak szerint, mivel őket nagyon nehéz még öltöztetni, feszítik magukat. Én inkább csak akkor öltöztettem őket, ha összepisilték magukat, meg fürdés után.
-Babafigyelő: azt hittem nem hallom meg a földszinten, ha a baba felsír. De előbb hallottam, mint ahogy a babaőr bejelzett. Akkor esetleg hasznos, ha kimész kertészkedni, amíg a baba alszik, de ez azért nálam nem nagyon fordult elő. Mellesleg a legújabb telefonokban már van ilyen funkció.
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Pelenkatarto kuka (avent)
Addig tok jo volt amig el nem fogyott a zacsko amit adtak hozza vasarlaskor, viszont utana rajottem hogy iszonyu draga az utantolto kazetta, es inkabb vettem illatos pelenkatarto zacskokat, 50db van egy zacskoban es kb 100ft-ba kerul.. Igy nem lesz budos a kuka.
Na meg a kenguru. Nekunk olyan volt amit ujszulott kortol lehetett hasznalni, a parom hordozta az elejen, mert nekem nagyon fajt a derekam is meg a mellem is. Aztan ahogy nott a gyerek, a paromnak is egyre nehezebb volt hosszabb tavon cipelni, es a kisfiam is jobban szerette a babakocsit. A hordozokendot az enyem is utalta.
Azért a pihenőszék és a kenguru nem feltétlen felesleges. Attól függ hol laksz. Az első gyerekemet szinte csak kenguruba hordtam, még téliesítőm is volt hozzá, mivel a 2. emeleten laktunk lift nélkül. A 2. gyereknél vettem egy pihenőséket, mivel ekkor már a 2. emeletről egy családi házba költöztünk ami 4 szobás. El lehet képzelni a méreteket. Előtte persze 50 nm-en tök feleslegs volt. A hordozó nem arra való, hogy hosszabb ideig benne üljön a gyerek.
(első voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!