Cica higiénia mit jelent pontosan?
Rákerestem, elolvastam 15 "cica van és terhes vagyok" kérdést. Eddig sem akartam megválni a macskáimtól és nem is fogok, viszont mindenhol azt olvasom, hogy "megfelelő higiéniai tartás mellett nem lehet gond". Mi PONTOSAN a megfelelő? (Almot van hogy én takarítom, gumikesztyűre allergiás vagyok. Most bevezettük, hogy egy zsákot teszek az alomtálcába, kevés alommal és 2-3 nap múlva a zsákot kiveszem, és összekötöm almostul.)
Köszi a válaszokat!
Szia,
az almot lehetőség szerint ne te takarítsd.Jah és a nagydolgokat naponta ki kell szedegetni.Normális esetben is.
2 cicával voltam egy lakásban terhesen.
Ha kijárós cicák akkor a féregtelenítés 6 havonta és kötelező oltások legyenek meg
Ha szoba cica,akkor az almozás után kézmosás (ez amúgy is alap)és szerintem ennyi:-))
Nagyobb esélyed van mosatlan gyümölcstől,zöldségtől elkapni a toxot mint a soha ki nem járó macskától.
De a legegyszerübb ha rögtön szólsz a dokinak és csináltat egy vérvételt ahol megnézik a toxoplazmózis-on átestél-e már.
Először tényleg csináltass egy tesztet, átestél-e már a fertőzésen. Agrármérnök vagyok, állatokkal foglalkozom, mindig volt cicánk, de nem estem még át korábban a fertőzésen.
A cica almát ne te takarítsd, amíg terhes vagy, nekünk bevált nagyon a kristályos cicaalom, a miénk nem jár ki, de az oltásai, féreghajtás és bolhairtás rendben van, mert ez felelős állattartóként alap. Szerintem. Kézmosás, a nyers húst és zöldséget-gyümölcsöt alaposan mosd meg, gyakori kézmosás és az ételek előkészítésénél kell figyelni. A konyhapultot fertőtleníteni. Mi minden trimeszterben levesszük a vért a fentiek betartása mellette negatív. A cica ürülékén keresztül fertőz, a mosakodással bárhova eljuthatnak a kórokozók a végbél környékéről, a szőrére is, ahonnan téged fertőzhet.
39 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!