Igaz, hogy az utolsó 1-2 hétben lehet a legtöbbet hízni?
Utolsó 1 max. 2 hónapban fejlődik rettentően a baba. Ilyenkor jön fel a súlyának legalább a 70%-a. Ekkor fontos a sok fehérje bevitele. Ilyenkor már az uh-n a baba súlyát nézik és szólnak, ha gyarapítani kell (kellő táplálkozás bevezetése a megoldás).
Én +32 kilóval mentem be szülni. Abból 8 kiló ment le utolsó 3 napban idegeskedés miatt.
Terhesség előtt 62 kiló voltam. Most 11 hónapos a lányunk és 57 vagyok.
Szoptatás alatt csak úgy folytak le rólam a kilók.
36. hét óta 0,5 kg-ot híztam, a gyümölcsökön kívül nem kívánok semmit. Nekem teljesen eloszlott a súlygyarapodás a terhesség alatt, 53-ról indultam és a terhesgondozásokon hónapról hónapra kb.2 kg-val voltam több. Most vagyok 70, de csak a fenekem és a pocakom nőtt, na meg a lábam vizes 2 hete, úgyhogy nem törvényszerű, hogy a végén hízz ennyit.
39 hetes kismama
Szia!
3 babát szültem. Én az utolsó hónapban már nem híztam semmit, sőt fogytam. A babák szépen fejlődtek.
Az elsőnél 7 kg, a másodiknál 4 kg, a harmadiknál 7 kg jött fel.
Annyit és azt ettem amit és amennyit megkívántam.
Szerintem mindez alkat függő.
Van aki az utolsó pár hétben gyarapszik, bár az áll. csak víz már, amit a szervezet visszatart.
Ne izgulj a súlyod miatt, szüléskor pikk-pakk lemegy 4-5 kg, aztán szépen a többi is!
Élvezd ki a pocakos heteket és ne a mérleget figyeld!
:)
Szép, könnyű szülést!
36. hétig híztam a lányommal 15 kg-ot, utána még 3 szor mért a védőnő, 41+3 hétre született, de a 36. hét után már semmit nem híztam. Szülés után 8 hónappal már kevesebb votl a súlyom,mint amikor teherbe estem
Elképzelhető,hogy hízol még,ahogy nézem, elég eltérő egyénenként, de +7kg--hát necces, annyi már sztem nem megy fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!