Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terheléses cukornál a 7,8...

A terheléses cukornál a 7,8 magas vagy sem?

Figyelt kérdés
El vagyok keseredve,mert sose volt gondom egészségileg.Megcsinálták a terheléses cukor vizsgálatot (cukros vizeset,120perc) és 7,8 lett,az éhgyomri 4,8.Az itteni kórházban viszont 7,5 a fölső tartomány mindenhol máshol-ahogy olvasom 7,8.Rögtön diétára fogtak(180g-os)-holott a diétásnővér is azt mondta ez nem magas,csak elővigyázatosság.Próbálom betartani a diétát,viszont állandóan éhes vagyok és úgy érzem csak sresszelem ezzel magam,ami a babának sem jó,ráadásul elég vékony is vagyok:164cm-mel 52kg, a terhesség kezdetén 50kg voltam.Mindig is szerettem enni.Ja,most 23hetes vagyok.Itthon mérem néha a cukrom,mindig 4,2-5,0 között van.Aztán megcsinálták a cukorprofil vizsgálatot is(egész nap az étkezések előtt és után vették le a vért,össz.6x)mindegyik eredmény 4,2-5,0 között volt.Mi a véleményetek?Ja,a vizsgálat előtt elég sokat idegeskedtem az anyagiak miatt.Lehet oka is ez?Köszönöm előre is a válaszokat!
2008. ápr. 29. 13:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Az tudtommal épp a határ. A mi kórházunkban már 7 felett mindenkinek diétát javasoltak. (nekem 7.4 volt) Elsőre ijesztően hangzott, de meg lehet szokni, ráadásul tudod, hogy ez csak elővigyázatosság, ugyhogy nem kell kétségbeesni, ha valami mégsem pont ugy jön ki, azonkívül nagyon finom diabetikus édességek kaphatók. Szóval örülj, hogy most jók az értékeid és próbálj nem idegeskedni!
2008. ápr. 29. 14:07
 2/7 anonim ***** válasza:

Nálunk és általában a 7 a határ. Efelett mindenképp a diétát írják elő. Nekem 8,4 lett a kétórásom. Első lépésben nem méricskéletm, csak odafigyeltem, letettem a nasst, az üditőt, és igyekeztem kevesebb lisztet, rizst, krumplit enni. Elég is volt majd 2 hónapig, de aztán szivbajt kapott doki, mikor reggeli után 8,5-öt mért, másnapm eg 7,3-at. És igen, az idegesség is felviszi, nekem is amiatt van(na meg kicsit a kaját is elengedtem), sok családi gond van mostanában. A koplalás semmiképp nem jó, éhezni nem szabad a diéta alatt sem, szólj a dietetikusnak fog segíteni.

Én még most sem méricskélek, csak nem eszek krumplit, rizst, tejet, és barnakenyeret veszek magamnak. Igyekszem köretnek mindig salátát enni, akár nyersen, práolva, vagy főzeléket. Joghurtot és gyümölcsöt egyszer eszem egy nap, és reménykedem, hogy most szintem marad, mert nem akarok inzulinos lenni.

Amíg nincs gond, addig elég , ha odafigyelsz a táplálkozásodra, de ha felmegy a cukor, akkor sajna meg kell fogni a diétát.

2008. ápr. 29. 14:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez már magas, mindegy hol mi a határ...
2008. ápr. 29. 15:04
 4/7 anonim ***** válasza:
A 7.8 sajna már magasnak számít elég sok helyen.Nekem 8 lett anno a terhelés,és nekem 160gr-os diétám van azóta.Nekem is mindig jók az otthoni értékeim,és sosem volt azelőtt ilyesmi egészségügyi gondom,és én is nagyon el voltam keseredve az elején,egyébként nekem is volt bőven akkoriban családi okok végett rengeteg idegeskednivalóm,volt hogy majdnem minden este sírva aludtam el,és volt hogy olyan ideges voltam dolgok végett,hogy szinte "foltokat"láttam az idegtől...De ez a magas terhelés sajnos magas terhelés,nem más...Még 1-2 hétig megpróbáltam okokat keresni,megmagyarázni miért lett magas a cukrom,sőt azt hittem talán majd ez el is mulik pár napon belül,de még azt is hittem,hogy "elrontották"a vizsgálatot...De ebbe sajnos bele kell törődni,és hidd el,nem olyan vészes,mint ahogy elsőre tűnik...Hamar meg lehet szokni,(én már toták kibékültem a diétával)pedig a 24.hét óta csinálom.És ha ügyesen variálsz az ételekkel,egy idő után már fel sem tűnik hogy diétázol...Talán csak az első 1-2 hét rosz egy kicsit,amíg nem tudod pontosan mit?hogyan?mivel?De aztán hamar belejösz majd...Kitartás...32hetes szintén diétázó kismama
2008. ápr. 29. 15:13
 5/7 anonim ***** válasza:
szia!nekem is 7.8-as lett a terhességem alatt.Engem rögtön be is fektettek kórházba,engem 150grammos diétára fogtak. Mit mondjak,32 hetes en derült ez ki, de 3 hétig bírtam a diétát. Utána nem diétáztam,de odafigyeltem arra mit és mikor eszem.38 hetesen megszületett a kislányom,most 2 éves lesz,és teljesen egészséges. Ne keseredj el,tarts ki! jó egészséget és kellemes babavárást!
2008. ápr. 29. 16:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat!Azthiszem az menni fog,hogy odafigyeljek,hogy mikor és mit egyek!Csak ezzel a számolgatással úgy megijesztik az embert!Remélhetőleg rendben lesz minden.
2008. ápr. 29. 19:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia!Nem tudom te hová valósi vagy,de én pesten vok és nekem 8as lett a cukros terhelésem.elküldtek diabra-sosem volt semmi bajom nekem sem,tobzódtam is mint te.Nekem 160grammos diétát írtak elő,két hetente megjelenéssel.MOndták minnél később eszik reggel az ember felkelés után annál magasabb a cukra,meg az idegesség is rádob jócskán,én kérdeztem akkor ez jogos ez a cukor ha én már 3órája nem ettem mikor az éhgyomrit levették és még 2órát éheztem a cukros lötyivel...erre pironkodva azt felelték a szabályokat nem ők írják..jah ez szabály...innentől kezdve nekem komolytalan lett.Próbáltam betartani a diétát,rosszul is lettem 3szor 1.5hét alatt.A babám sem mozgott annyit mint régen-megijjedtem.Most már csak részben csinálom,de ha megkívánok valamit nem vonom meg magamtól.Jó lett a 2hetes vérképem(5.2lett a kaja után egy órával)itt ilyet kérnek.Amúgy erre azt mondták nekem 7ig mehet a cukor...A cukros terhelésnél meg 7.8ig.Az éhgyomri meg 5.8ig.Én is hallottam sokféle variációt,mindenhol máshogy csinálják sztem.De sztem ne aggódj,hidd el én is bepánikoltam.Ha semmi bajod nem volt eddig,arra ügyelj,hogy ne nasizz,édességet cukros lötyiket ne igyál-vagy nagyon kimérve és ha lehet inkább teljes kiörlésű cuccokat fogyassz.Egészségesebb is.Hidd el minden rendben lesz.Amikor vért vesznek reggel akkor meg egyél csínnyán,mert olyankor idegesebb is az ember az is meglöki.Ha magadnak tudod néha méregetni és semmi baj csincs akkor minden okés lesz.Sok sikert.29hetes kismama ui:Nekem azt mondták csak a 36dik hétig vizsgálják,meg majd a szülés után 6héttel nézik újra.
2008. ápr. 29. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!