Mi az igazság a görögdinnyéről?
A görögdinnye szénhidráttartalma a legalacsonyabbak között van.
100g-ban csak 7g. Azt mondjuk nem tudom, hogy egy szelet hány gramm, de a banán ehhez képest 24g-ot tartalmaz.
Ha nem kell a cukorra ügyelned, akkor bátran egyél, mert a gyümölcslevek és még sok más bőven túl tesz rajta...
Egy egészséges terhességben szinte bármit ehetsz. Persze mértéket tartani mindig érdemes, bármit is eszel.
Egyes ételek vízhajtóak (vagy épp túl sok vízhez jutsz általuk), vagy cukrosabbak az átlagnál, és ezekkel kapcsolatban mindig felmerülnek a kérdések terhesség alatt, de ha eddig nem vizesedtél, nem is volt baj a cukroddal, akkor semmi bajod nem lesz a dinnyétől, sőt még egészséges is.
2 vagyok
Azt nem írtam, hogy természetesen a gyümölcsök szénhidráttartalmára vonatkozott az első mondatom.
szia!
Gond nélküli, zavartalan terhességben (nincs magas cukor, netán terhességi diabétesz) akár egy fél görögdinnyét is be lehet vágni egy helyben :) Én rendszeresen ettem, a férjem alig bírta hazacipelni a piacról, mert nekem mindig a legnagyobb kellett....:D Rengeteg folyadék van benne, rost, nem hízlaló cukor, eltelíti a gyomro...mit írjak még...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!