A mostanában elterjedt 1-2%-os ízesített sört lehet inni terhesen?
Miért más terhesség alatt, mint szoptatás alatt? Ugyanúgy megkapja a baba a maga adagját, ha nem is sokat, de megkapja....nem értem, miért nem lehet tényleg 0%-at inni, de minden kismama azt csinál, amit akar, de szerintem akkor is gáz, ha az napi egy pohár, főleg, hogy lehet kapni 0%-at is.
38 hetes kismama
Azért másabb a terhesség alatt, mert akkor a placenta még szűr rajta, míg szoptatásnál nincs szűrő, egy az egyben átmegy az alkohol az anyatejbe.
Én is csak 0%-ost iszom, a gösser citromosa, és a soproni narancs és grapefuit ízű alkoholmentes söre isteni:)
Az előző terhességemnél a 20. hét után engedte a dokim az egy nap 2 dl jó minőségű vörösbort (pont Badacsonyba mentünk nyaralni ezért rákérdeztem). Néha néha megittam, de csak egy decit. Sőt, amikor a fájások elkezdődtek 38 hetesen, a szülésznőm is azt javasolta, hogy igyak meg 2 deci bort. Ha elmúlnak, akkor jósló, ha nem múlik egy órán belül, akkor menjünk :o))
Ez alapján én alkalmanként megiszok 1 dl vörösbort (pl. most voltunk egy fesztiválon, borosok, sörösök, pálinkás bódék tömege... 1 dl vörösborral járkáltam a kezemben, képzelem mit szólhattak azok, akik úgy gondolkodnak, hogy 0 alkohol...:o))
Szomjoltásra én is a 0%-os drehert szoktam inni, nem szeretem a sört, de ezeket a citromos, narancsos stb löttyöket igen.
De pl. a fenti fesztiválon másnap is kint voltunk, akkor valami meggysört hozott a párom, és megállapítottuk, hogy nem lehet benne több alkohol, mint 2%. Csapolták, nem volt doboza. Egytől még semmi baja nem lesz a babának.
Szóval ha alkalmakra gondolsz, pl. havi 2-3-szor, akkor egészségedre. Én innám. Ennyire nem vagyok paramami, főleg a fenti okok miatt, hogy a dokim is mondta....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!