Terhesen mit nem lehet enni vagy inni?
Gondolok itt: (INNI) cola, tej, tea, szörp, rostos, viz stb....
(ENNI) hús, zöldség gyümölcs édesség jaj és főt ételekre. Hozzáteszem hogy pl gyümölcsön belül azt hallottam hogy nem lehet földiepert enni meg nem lehet tejet inni. Ez igaz??? Ti hogy tudjátok???
Mindent ehetsz, amit szeretnél. A frissességre kell odafigyelni, és hogy mindent alaposan meg kell mosni (mármint zöldségeket, gyümölcsöket). Ehetsz nyugodtan epret is, ihatsz tejet, sőt kólát is mértékkel (tehát nem napi 2 liter, csak 1-2 pohár). Gondolom, alkoholt, energiaitalt nem iszol, azt tényleg nem tanácsos.
A nyers tojást és nyers húst érdemes kerülni, főleg ebben a nagy melegben, de ezeken kívül minden mehet.
Cola nem ajánlatos, de ritkán 1-1 pohárral simán belefér, de ne naponta!
Nekem a védônôm azt mondta, hogy tejet napi 1/2 litert meg kellene innom.
Ha nem bírod annyira a tejet, akkor ugyanennyi joghurt is kiváló.
Teát legjobb üresen inni, hogy ne vigyél be annyi cukrot.
Elôször nekem nagyon fura volt, de hozzá lehet szokni!
Szörpöt néha megiszom, na jó, ez is tiszta cukor, de néha megengedem magamnak.
Rostosból az 50%-nál nagyobb gyömölcstartalmút, vagy a 100%osat idd, azt én is szeretem.
Vízbôl csak a szénsavmentest! Én csapvízet nem iszom, nálunk nagyon vízköves a víz.
Húst ajánlják, mondjuk én rá se tudok nézni.
Zöldség-gyümölcs minden mennyiségben, nyersen a legjobb.
Édességet kerüld, heti 1x, ha nagyon nem bírod.
Nekem szerencsém van, nem kívánom egyátalán.
Fôtt ételeket ajánlom, én minden nap levest és másodikat is eszem, ami általában zöldséges, de a lényeg, hogy változatos legyen.
Epret sajnos nekem kerülnöm kell, mert allergiás vagyok rá tavaly óta, pöttyök, viszketés. Ha nagyon szeretnéd, próbáld ki, ha semmi bajod nincs tôle, eheted jól megmosva.
Mondjuk mindenre ez áll, jól megmosva és frissen lehet mindent enni.
Szénsavasokat és a cukrot én a fogaim miatt is kerülöm.
Amióta nem iszom se kávét, üresen a teát, szénsavasat egyátalán nem, a dokim minden alkalommal megdícsér, pedig mindig bajom volt a fogammal, de amóta babát várok, nem.
De ez is ugye genetika (is), minden családtagomnak rosszak a fogai, nekem eddig szerencsém volt. Lekopogom... Ennyit bôven megteszek magam és a babám miatt is.
Utolsó vagyok.
Nyers húst, sushit, nyers tojást enni, pláne ebben a nagy melegben, azt nem lehet!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!