Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek lehet terhesen...

Szerintetek lehet terhesen tonikot inni? Mennyi kinin van benne?

Figyelt kérdés
Borzasztóan kívánom, de egyrészt szénsavas, másrészt pedig kinint tartalmaz.

2011. dec. 22. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:
30%
A szénsav még nem is akkora gond, de a kinintartalma miatt ha jól tudom rá is van írva az üvegre, hogy terhes nők ne fogyasszák.
2011. dec. 22. 12:38
 2/8 anonim ***** válasza:
A terhesség vége felé egyes feltételezések szerinte szülés beindító hatása van. Én ezért ittam. +sokat sétáltam, éjszak be is indult a szülés. De lehet, hogy ha nem iszom a tonikot is beindul:) A leghíresebb kinin tartalmú. Én nem innám.
2011. dec. 22. 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Én nem tudtam hogy nem szabad inni, a lidl-ben kaphato kis üveges tonikot ittam, vbolt egy ilyen idöszakom:) 3 hétig napi 4 üveggel:) semmi bajom nem lett, igaz nem is tudtam hogy lehet:)
2011. dec. 22. 13:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Mindkét terhességem alatt nagyon sokszor ittam tonicot, mert nagyon szeretem. Az első babám 40+2 hétre(3,5 kilóval), a második 40+6 hétre született (majdnem 4 kilóval). Megkérdeztem az orvosomat, hogy árt-e a tonic kinin tartalma ill. beindíthatja-e szülést? Azt mondta, hogy ez egy baromság, tévhit, max. csak puffaszt a benne lévő szénsav miatt.
2011. dec. 22. 15:39
 5/8 A kérdező kommentje:
Nincs ráírva az üvegre, hogy nem lehet inni, ezért is nem tudom eldönteni. A kinin elvileg aromaként szerepel a feltűntetett összetevők listáján, ezért egyáltalán kérdéses a mennyisége. Nagyon nehéz a döntés, mert iszonyúan kívánom, de nem akarok rosszat tenni. Ha belenézek a többi kérdésbe, van, aki energiaitalokat iszogat minden pánik nélkül, ahhoz képest a tonik szerintem az egészség fő forrása :D . De persze nem ez a viszonyítás alapja... Én is meg fogom kérdezni a dokimat, de januárig szabin van. Asszem addig önmérsékletet gyakorolok. De mindenesetre köszi a válaszokat.
2011. dec. 22. 16:51
 6/8 anonim ***** válasza:
51%
Én is nagyon megkívántam múltkor, amikor a férjem vett egy üveggel. Mértéktelenül azért nem vedeltem, de naponta párszor belekortyoltam. Az elég volt, hogy csillapítsa a vágyat. :)
2011. dec. 22. 21:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sokat ittam, csak ettől enyhült a hányingerem. A kinin kevés benne, semmi esetzre sem annyi, hogy ártson a babának. Az üvegre pedig nem írják rá, hogy terhesek ne fogyasszák.

A szénsav pedig a gyomrodban lebomlik széndioxidra és vízre, esetleg lebomlás előtt okoz gyomorégést.

2011. dec. 23. 08:58
 8/8 fankadeli válasza:
100%

Simán ihatsz.

Kinin van benne. az igaz. malária vagy ritkán lábgörcs ellen használják, DE a tonikba annyira elenyésző a kinin-t h több száz litert kéne meginni egyszerre ahoz h megfeleljen 1 tablettának.

2013. szept. 21. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!