Kismamák! Ti nem féltek a kullancsoktól? Mi van, ha ne adj Isten belénk megy egy? 33hkm
Én pont így jártam 2 hete. Amint észre vettem, mentem az ügyeletre ahol kiszedték, és elmondták, hogy figyelgessem a helyét legalább egy hónapig. Azóta teljesen elmúlt a csípés helye, de minden nap kétszer megnézem, hogy mi a helyzet. Ha bepirosodna, akkor azonnal doki, aki antibiotikumot írna fel, vagy ha szükségét érzi, elküld további vizsgálatokra.
27 hkm
nagyon kicsi az esélye, hogy épp fertőzött kullancsot szedsz össze. De ha velem történne, én itthon kiszedném, és nagyon figyelném, ha bármi változás lenne, akkor mennék orvoshoz.
Egyszer egy vadász mondta, hogy ők magnéziumot szednek, mert azt valahogy érzik a kullancsok, és nem szeretik!
Nem a magnézium, hanem a B vitamin szagát nem bírják elvileg a kullancsok. Szóval valószínüleg MagneB6-ot szednek azoka vadászok.
Amúgy nem kell ennyire görcsölni mindenen. Nagyon csekély az esélye hogy fertőzött kullancsot szedj össze, és meg is fertőződj.
Nem igazán félek, de ha belém jönne egy, akkor eltenném egy kis dobozba és beküldeném vizsgálatra, nézzék meg, kell-e aggódnom valami betegség miatt vagy sem.
Én 3x2 magne b6-ot szedek, sajnos mégis így jártam! :(((
1 voltam!
Nagyon szívesen, remélem tudtam segíteni!
Nem félek, ha belém jön kiszedem. Ennyi. Nem megyek olyan helyre, ahol előfordulhatnak kullancsok, de ha mégis nagyon jó szúnyog- és kullancsriasztó krémeket, spray-ket lehet kapni megelőzés céljából, akkor azt használom.
Ui. gyerekkoromban 1x nagymamámnál nyaraltam és a bodzabokor alatt 13 db kullancsot gyűjtöttem be. Azóta nem félek a kullancsoktól.
29 hetes km
Szia! Én is nagyon tartok a kullancsoktól, bár az okom is megvan rá. Nagyon szeretnek...(11-et szedtek ki belőlem 10 éves korom körül.) Tavaly 2-őt sikerült összeszednem abból ez egyik lyme fertőzött volt. Pedig én aztán tetőtől talpig bekenem magam. Most is megcsípett egy, majd 1 hete, de nem mászott belém, csak épp kapaszkodott a bőrömbe.
Biorezonanciás vizsgálattal kideríthető, hogy kaprál-e fertőzést tőle!
Én szerdán megyek biorezre megnézetni. Nem várom meg a tüneteket, mert már ismerem. :S Hirtelen láz, megduzzadt nyirokcsomók etc..
Bár ez szerintem nem "köpött" belém mert nem volt befúródve. De jobb félni mint megijedni.
+ vegyél és egyél :) polyvitaplexet (attól leszel büdös a kullancsnak) én is veszek, mert úgy látszik kevés a spray...
Mi minden hétvégén szinte az erdőt járjuk, nem szeretnék lemondani róla... :( :)
De fura, hogy valaki ennyire fél ezektől az állatoktól.
Sőt, képes dokival kiszedetni...
Bennem rengeteg volt már minden évben mivel sokat kirándulunk.
Most várandósan sem hagyok ki egy alkalmat sem, amíg bírok megyek az erdőbe.
Mindig magamnak szedem ki, max. ha nehezen elérhető helyen van, akkor a férjem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!