Az első gyermekemmel GYED-en vagyok (még nincs 2 éves) A másodikkal most lettem terhes. A második után is fogok kapni valahonnan juttatást vagy csak az első után jár?
Ha már megkezdted a GYES-t akkor megint csak a GYES jár.
Azt tudod tenni, ha megvan még a munkaviszonyod, hogy kérd meg őket, hogy adják ki erre a 2 évre járó szabadságot, és akkor megint kaphatod a maximum GYED-et. Esetleg elmehetsz szabiról táppénzre (GYED-ről nem lehet.) Ezt szokták csinálni, na, de hogy a munkaadó ebbe belemegy-e az kérdés. Próbáld meg velük megbeszélni. Én is így jártam, még vár rám egy kínos beszélgetés a munkahelyemen.
Szia!
Megvan még a munkahelyed? Mert az a lényeg...
Pár nappal ezelőtt volt ilyen kérdés, ott leírtam...
15 hós anyuka
20 hetes km
Szia!
Az én fiam 18 hónapos, én 11 hetes terhes. :)
Én is GYED-en vagyok, méghozzá aktív GYED-en (tehát megvan még a munkaviszonyom).
Ha te is ilyen helyzetben vagy, akkor így jársz e legjobban (nekem legalábbis több "forrás" is ezt mondta):
-visszamondod a GYED-et
-apuka GYES-re megy a picivel (dolgozhat mellette)
-kiveszed a 2 év alatt összegyűlt szabikat
-aztán elmész táppénzre
Így újból a fizetésed után fogják számolni a GYED-et, nem pedig a mostani GYED-ből.
Kicsit kacifántos lett, de azért remélem érthető! :)
Boldog babavárást!
19:57-es vagyok
Szabi alatt egyébként te is elmehetsz GYES-re a picivel, csak a táppénz meg a GYES együtt valahogy nem működik/vagy nem túl kedvező. Ebben sajnos nem vagyok biztos, ezért nálunk rögtön apa megy GYES-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!