Mi alapján, hogyan számítódik a TGYÁS, ha előtte GYED-en voltam az első gyerkőccel?
Figyelt kérdés
2010. júl. 28. 10:53
1/8 anonim válasza:
A szerződés szerinti jövedelmed alapján számítják, azzal a kikötéssel, hogy az összege nem lehet több, mint a minimálbér kétszeresének 70%-a, vagyis 102900Ft. Ez a kikötés azért szerepel a tgyásnál is, mert ha gyeden vagy, akkor nincsen 180 bérezett napod, ami a tgyás maximum nélküliségének feltétele.
2/8 anonim válasza:
A szerződés szerinti bruttó béred lesz újra az alap ergo ugyan annyit kapsz mint egyeskével.
3/8 anonim válasza:
Második válaszoló, tévedsz, csak akkor kap ugyanannyit, ha nem volt több a jövedelme a minimálbér kétszeresénél. Ha ennél magasabb volt a jövedelem, akkor kevesebbet fog kapni, mint az első gyerekkel.
4/8 anonim válasza:
A 180 napot úgy kell számolni, hogy ennyi naptári nap vagy ennyi munkanap?
5/8 anonim válasza:
Igazad van,tévedtem!
2.
Azért remélem nem fog kevesebbet kapni a kérdező!!!
6/8 anonim válasza:
A 180 nap naptári nap, ami alatt egészségbiztosítást megalapozó jövedelmed van (munkabér, betegszabadság, rendes szabadság). Én is remélem, nem lesz kevesebb a kérdezőnek:)
7/8 A kérdező kommentje:
KÖSZI SZÉPEN A SEGÍTSÉGET, MINDEN JÓT NEKTEK!!! :)
2010. júl. 28. 11:08
8/8 anonim válasza:
2009. augusztusban szültem, 2009-be sokat voltam táppénzen és csak 78 nap bérezett napom van. Most megint babát várok, 24 hetes vagyok, novemberre vagyok kiírva és épp azért visszamentem 102 napra dolgozni, hogy a TGYÁS-om alapja ismét a bruttó bérem legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!