Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A várandós kismamák nem...

A várandós kismamák nem kapnak valami segélyt vagy támogatást?

Figyelt kérdés
:)
2012. jún. 14. 14:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mire gondolsz konkrétan?
2012. jún. 14. 14:14
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem.

Miért kapnának?! Esetleg munkanélküli segélyt kapnak 3 hónapig és csókolom. És ha úgy adódik, a TB-t fizeti helyettük az állam, de csak ha rászorulnak.

Szülés után pedig kapják az anyukák az egyszerit + cspt + TGYÁS vagy GYEST. Attól függ, ki mit kap.

2012. jún. 14. 14:14
 3/11 A kérdező kommentje:
Értem. Csak azért kérdeztem mert nem tudom mi hogy működik még.
2012. jún. 14. 14:34
 4/11 anonim ***** válasza:
47%
Nem. És meg van benne a logika. Ha dolgozott, akkor kap táppénzt. Ha nem dolgozott, akkor meg mire fel várná el. Attól, hogy terhes, a költségei nem növekedtek. Ha meg tudott élni munka nélkül nem terhesen, akkor terhesen is megtud. A gyerek miatti plusz költségekre van az egyszeri anyasági támogatás, és a gyes.
2012. jún. 14. 14:38
 5/11 anonim ***** válasza:
32%
Off, de az erős túlzás, hogy nem növekednek a költségeink azért, mert babát várunk. Orvos, vitaminok, ruhatárcsere...háááááát.
2012. jún. 14. 15:27
 6/11 anonim ***** válasza:
28%
Nézd: magánrendelés nem muszáj, vitamin: az sem, ha meg vesz, pár ezer Ft, ruhatárcsere....Egyébként is kell ruhákat venni, 1-2 felső nem nagy eresztés. Akinek ez a havi pár ezer Ft nagy érvágás, az miért vállal gyereket?
2012. jún. 14. 15:32
 7/11 A kérdező kommentje:
na én nem azért kérdeztem hogy itt mindenki oltogasson mindenkit....:/
2012. jún. 14. 16:11
 8/11 anonim ***** válasza:
73%

Nem, tudom :)

Dehát ez van, minden juttatás a szülés után van (bár ja...a gyes az éhenhaláshoz is kevés...)

2012. jún. 14. 17:57
 9/11 anonim ***** válasza:

Családi adókedvezmény jár a 91. naptól. Már ha anyuka vagy apuka dolgozik.

1 gyerekre ez havi 10ezer Ft.

2012. jún. 14. 18:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Családi adókedvezmény nem csak a 3. gyerekkel való terhesség 91. napjától van? (Bocs az offért.)

Egyébként annyi, hogy egyetem alatt szültem a 3. évben és emelt összegű családi pótlékra lettem volna emiatt jogosult (mintha egyedülálló lennék), de erről senki nem tájékoztatott és a maradék két évre átmentem levelező tagozatra, gondolom így már nem ítélték volna meg számomra azt a havi plusz 1000 Ft-ot. Mondjuk ez is a szülés utáni időszakra vonatkozik, terhesség alatt nem jár támogatás alanyi jogon. Meg szülés közeledtével beadtam a kérelmemet rendkívüli szociális támogatásra az egyetemen és kaptam kemény 40000 Ft-ot, de persze az is nagyon, de nagyon jól jött, csak a baba 1 hónapos korára kaptam meg az összeget. Ennyi, de ez is a speciális helyzetemből adódott. Szülés után egyszeri anyaságit + CSP-t kaptam (ugye nem tudtam, hogy emelt összegűt igényelhettem volna) + GYES, ami hamarosan lejár.

2012. jún. 15. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!