A várandós kismamák nem kapnak valami segélyt vagy támogatást?
Nem.
Miért kapnának?! Esetleg munkanélküli segélyt kapnak 3 hónapig és csókolom. És ha úgy adódik, a TB-t fizeti helyettük az állam, de csak ha rászorulnak.
Szülés után pedig kapják az anyukák az egyszerit + cspt + TGYÁS vagy GYEST. Attól függ, ki mit kap.
Nem, tudom :)
Dehát ez van, minden juttatás a szülés után van (bár ja...a gyes az éhenhaláshoz is kevés...)
Családi adókedvezmény jár a 91. naptól. Már ha anyuka vagy apuka dolgozik.
1 gyerekre ez havi 10ezer Ft.
Családi adókedvezmény nem csak a 3. gyerekkel való terhesség 91. napjától van? (Bocs az offért.)
Egyébként annyi, hogy egyetem alatt szültem a 3. évben és emelt összegű családi pótlékra lettem volna emiatt jogosult (mintha egyedülálló lennék), de erről senki nem tájékoztatott és a maradék két évre átmentem levelező tagozatra, gondolom így már nem ítélték volna meg számomra azt a havi plusz 1000 Ft-ot. Mondjuk ez is a szülés utáni időszakra vonatkozik, terhesség alatt nem jár támogatás alanyi jogon. Meg szülés közeledtével beadtam a kérelmemet rendkívüli szociális támogatásra az egyetemen és kaptam kemény 40000 Ft-ot, de persze az is nagyon, de nagyon jól jött, csak a baba 1 hónapos korára kaptam meg az összeget. Ennyi, de ez is a speciális helyzetemből adódott. Szülés után egyszeri anyaságit + CSP-t kaptam (ugye nem tudtam, hogy emelt összegűt igényelhettem volna) + GYES, ami hamarosan lejár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!