Ha eddig (21. hét) nem híztam semennyit, bizakodhatok, hogy nem leszek a végére 10-15 kg-mal több?
Én némi túlsúlyal kezdtem a terhességet. Az első 3 hónapban leadtam 5kilót. Most a 23ik hét végén tartok és még mindig tartom a -4kilót. Tehát kevesebb vagyok , mint a terhesség elött. Én örülök neki, és büszke vagyok Rá, hogy oda tudok figyelni. A barátnőm most 28hetes, már +9 kilónál tart, tehát nem vagyunk egyformák. Igyekszem odafigyelni, és nagy zabálásokat sem rendezek, nem nassolok, maximum egy jégkrémet, de inkább gyümölcsöket.
Az is lehet, hogy az utolsó 2 hónapban fognak feljönni rám jelentős kilók , nem lehet tudni.
23hkm
Sajnos nem tudsz alapozni semmire. Ez nagyon egyénfüggő. Én is úgy voltam mint te, a 22. hétig hánytam, le is ment 5 kiló. Viszont vissza is jött. Most tartok +12 kilónál.
31 hkm
Alapból a baba súlya, a lepény súlya, meg a magzatvíz súlya összesen minimum 9 kiló szokott lenni. Ennyit elméletben mindenkinek kell híznia a 9 hónap alatt. A többit meg nem lehet nagyon tudni, de rajtad is áll ugye a dolog. Én is 20. hétig semmit nem híztam, 22. hétre feljött 2 kg. Bár én 16-17. hétig hánytam, gondolom azért is most kezdtem hízni, mert mostanra már nem hányok, illetve ugye a baba-pocim is most nőtt meg már nagyobbra.
Ha nem szeretnél hízni, akkor 5X egyél keveset, sok zöldséget, cukrot inkább kerüld, tésztából, fehér kenyérből, krumpliból, rizsből mértékkel. Inkább husi, zöldség. És a gyümölcsből se kell sokat egyszerre, az is cukros, hízlalhat. Ilyesmik, de biztos úgy is tudod.
Köszönöm a válaszokat és a jótanácsokat! Bár nem voltam hányós, tehát nem azért nem híztam, de mindenképp megfogadom a tanácsokat és "nem bízom el magam"... Odafigyelek és lesz, ami lesz! Fő az egészséges Baba! ;-)
Boldog Babavárást Mindenkinek!
én 70kg-mal kezdtem, 8hétig lement 2kg, 20hetesen voltam ismét 70. 22hetesen még 70 és onnan már hetente fél kg jött. 39hetesen szültem és összesen 8kg-ot híztam. :)
(az égvilágon semmire nem figyeltem, ettem amit kivántam, nassoltam is sokat, 13hétig szedtem kismamavitamint, utána külön folsavat és kálcium-magnéziumot. (boldog voltam és kiegyensúlyozott) Mondjuk ez a 3.terhesség volt, és két picivel vltam otthon- lehet emiatt nem híztam többet. Bár a két nagyobb gyerekkel is csak 10-11kg-ot híztam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!