Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha eddig (21. hét) nem híztam...

Ha eddig (21. hét) nem híztam semennyit, bizakodhatok, hogy nem leszek a végére 10-15 kg-mal több?

Figyelt kérdés
Nem fogytam az elején, de alapból túlsúllyal kezdtem. Azt olvastam, hogy a második trimeszterben 300-500 gramm hízás várható hetente... Ha ez valóban így lesz, akkor 6-10 kg is lehet még a hízás... Ha így folytatom, mint eddig, elképzelhető, hogy már "csak" 6 kg-t szedek fel. Vagy lehet kevesebb is? Van összefüggés szerintetek?

2012. jún. 13. 15:22
 1/10 anonim ***** válasza:
55%

Én némi túlsúlyal kezdtem a terhességet. Az első 3 hónapban leadtam 5kilót. Most a 23ik hét végén tartok és még mindig tartom a -4kilót. Tehát kevesebb vagyok , mint a terhesség elött. Én örülök neki, és büszke vagyok Rá, hogy oda tudok figyelni. A barátnőm most 28hetes, már +9 kilónál tart, tehát nem vagyunk egyformák. Igyekszem odafigyelni, és nagy zabálásokat sem rendezek, nem nassolok, maximum egy jégkrémet, de inkább gyümölcsöket.

Az is lehet, hogy az utolsó 2 hónapban fognak feljönni rám jelentős kilók , nem lehet tudni.

23hkm

2012. jún. 13. 15:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Súlygyarapodás szempontjából a 24-26 hét után indul be a dolog... kívánom, hogy ne szedj fel sokat, és kényelmes terhességed legyen! :) sok boldogságot!
2012. jún. 13. 15:44
 3/10 anonim ***** válasza:

Sajnos nem tudsz alapozni semmire. Ez nagyon egyénfüggő. Én is úgy voltam mint te, a 22. hétig hánytam, le is ment 5 kiló. Viszont vissza is jött. Most tartok +12 kilónál.

31 hkm

2012. jún. 13. 15:47
 4/10 anonim ***** válasza:
szia.én az utolsó 3 hónapba 15 kilót szedtem fel.így híztam 20 kilót összeségében a terhesség alatt.bár én a vége felé rengeteg sütit ettem,mert meghaltam volna ha nem ehetek :D
2012. jún. 13. 16:14
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, erre sajnos nem lehet alapozni:) Én se híztam semmit a 26. hétig, a 28. hétre viszont már +4kg feljött tök észrevétlenül, most tartok +12kgnál. 36hkm
2012. jún. 13. 16:20
 6/10 anonim ***** válasza:
Én a 25. Hétig kb egy dkg-ot sem hiztam,akkor vtam 60kg, most 32 hetesen pedig 71kg. De amúgy ez változo.
2012. jún. 13. 16:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Alapból a baba súlya, a lepény súlya, meg a magzatvíz súlya összesen minimum 9 kiló szokott lenni. Ennyit elméletben mindenkinek kell híznia a 9 hónap alatt. A többit meg nem lehet nagyon tudni, de rajtad is áll ugye a dolog. Én is 20. hétig semmit nem híztam, 22. hétre feljött 2 kg. Bár én 16-17. hétig hánytam, gondolom azért is most kezdtem hízni, mert mostanra már nem hányok, illetve ugye a baba-pocim is most nőtt meg már nagyobbra.

Ha nem szeretnél hízni, akkor 5X egyél keveset, sok zöldséget, cukrot inkább kerüld, tésztából, fehér kenyérből, krumpliból, rizsből mértékkel. Inkább husi, zöldség. És a gyümölcsből se kell sokat egyszerre, az is cukros, hízlalhat. Ilyesmik, de biztos úgy is tudod.

2012. jún. 13. 17:17
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a jótanácsokat! Bár nem voltam hányós, tehát nem azért nem híztam, de mindenképp megfogadom a tanácsokat és "nem bízom el magam"... Odafigyelek és lesz, ami lesz! Fő az egészséges Baba! ;-)

Boldog Babavárást Mindenkinek!

2012. jún. 14. 12:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Én sem hánytam, nem voltam rosszul ,mégis felszaladt az a 10-es, de a normál hízás az 10-15kg. Ebböl majdnem mindet leadod ha kijössz a korházbol. De a baba a lényeg és hogy egeszseges legyen.
2012. jún. 14. 13:47
 10/10 anonim ***** válasza:

én 70kg-mal kezdtem, 8hétig lement 2kg, 20hetesen voltam ismét 70. 22hetesen még 70 és onnan már hetente fél kg jött. 39hetesen szültem és összesen 8kg-ot híztam. :)

(az égvilágon semmire nem figyeltem, ettem amit kivántam, nassoltam is sokat, 13hétig szedtem kismamavitamint, utána külön folsavat és kálcium-magnéziumot. (boldog voltam és kiegyensúlyozott) Mondjuk ez a 3.terhesség volt, és két picivel vltam otthon- lehet emiatt nem híztam többet. Bár a két nagyobb gyerekkel is csak 10-11kg-ot híztam)

2012. jún. 15. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!