Ti mennyire adtok magatokra a terhesség alatt?
Semmivel sem többet mint a terhesség előtt.A terhesség számomra nem volt ok,indok arra hogy elengedjem magam.Ugyanúgy befestettem a hajam,szolid smink,és megválogattam a ruháimat,ami jól állt rajtam,jól éreztem magam bennük,nem mondom,hogy a ruhatárat lecseréltem,mert nem.1-2 darabot még ma is viselek és terhesség előtt is viseltem,volt olyanom is amit kaptam és olyan kismama darabok amit használtan vettem.
Egyedüli egy dolog amiről le kellett mondjak a strandolás volt,nem volt szabad kimenjek a melegbe,így a nyarat szobába ventilátor alatt töltöttük (ősszel született a kislány).
Az,hogy babát vár egy nő,nem változtat semmin,ha igényes és szereti ha ápolt a kinézete akkor a terhesség alatt is természetes lesz számára,hogy ápolt,ha meg slampossá válik akkor eddig is nyűg volt számára az ápolt megjelenés csak nem volt ami mögé bújjon,így kénytelen volt toppon tartani magát.Ez az én véleményem.
Semmi nem változott. Akárhová megyek, pici smink, még itthon sem vagyok soha kinyűlt, régi göncökben, kétszer zuhanyozom naponta, kétnaponta hajat mosok - pont mint terhesség előtt.
Szerintem az, hogy várandós vagyok, nem kell hogy automatikusan azt jelentse, hogy igénytelen is.
A közelemben nagyon sok kismama elhagyja/elhagyta magát! Zsíros haj, koszos ruha, igénytelenség... Én szerintem most is úgy öltözködöm, adok magamra, mint előtte! Változni nem változtam, csak nem megy rám annyi ruhám, és vannak új holmijaim is, ami természetes! Én nem veszek észre magamon változást, attól, hogy várandós lettem!
36 hkm
Hát én is ugyan azt mint eddig már a pár szokott rám szólni este , hogy üljek már le .
Mindenhova busszal meg vonattal megyek a séta kedvéért .
Mondjuk az elején nem igazán így volt mert összepotyogtam útközben meg ilyenek.
üdv 30 hkm
Én sem változtattam semmin, sőt, sokkal több időm van magamra és a környezetemre.
Itthon sem vagyok kinyúlt, csak kényelmes cuccokban, soha nem voltam az otthoni tramplisság híve, reggel fürdés, testápolás, szempillaspirál alap.
Nagyon csinos, bár inkább sportos kismamacuccokat túrtam, smink nélkül (szolid) én sem megyek sehova. Fodrász a rövid hajam miatt 6-7 hetente, körmös 2-3 hetente, nálam is a szoli maradt ki. Most vagyok a 38. hétben, úgyhogy a jövő héten még egy utolsó fodrász, kozmetikus, manikűr és pedikűr.
A tempón kell változtatni, mert a szervezet úgyis jelez, de a saját magammal szemben támasztott elvárásokon miért kellene?
37 hetes kismama
Az elsővel dolgozni jártam, irodistaként, mindig tipptopp voltam. Amikor kénszerpihire kerültem, akkor min fürdés megvolt, és hálóingben döglöttem, ha el kellett menni otthonról, ugyan úgy felöltöztem, mint munkába mennék.
Második kicsivel kerestem a kényelmes laza viselet, hogy a nagyot el tudjam rendesen látni, ne nyomjam a pocakomat, de csinos legyek.(farmer, tunikával, kismama nacik felsőkkel)
Első babával 35. hétig dolgoztam, vezető beosztásban, úgyhogy igen, muszáj volt nekem is tiptopnak lennem minden nap. Szülés után bevallom sem időm sem energiám nem volt magamra, a mindennapos hajvasalás, smink és ruhaválogatás, bizsuk meg passzoló cipők.... hát örültem,hogy élek, hogy őszinte legyek. Persze arra mindig figyeltem, hogy ápolt legyek, ne legyek szőrös, ne legyen nagy a körmöm és lenőtt a hajam, de ennyi.
Amikor picurkám nagyobb lett és én is visszanyertem az alakomat (kb.6-7 hónappal szülés után) úgy én is több időt és energiát tudtam magamra fordítani, mert már Apára is rá mertem bízni a kislányunkat. Eljártam heti 2x edzeni, fodrász, szoli, ilyesmi. Aztán hamarosan újra terhes lettem, most 26 hetes vagyok, lányom 16 hónapos.
A H&M-ben vásároltam csinos, elasztikus ruhákat, szoknyákat, toppokat, amik szülés után is jók lesznek, nagyon csinosak és jól érzem magam a bőrömben. Fodrász, kozmetikus, 2-3 havonta, játszótérre, bevásárláshoz nem sminkelem magam, de ha nagyobb kiruccantást teszünk akkor igen, mindig igyekszem a maximumot kihozni magamból.
Most szerintem megtaláltam az arany közpéputat, míg nem voltam anya folyton magammal foglalkoztam, túl sokat adtam a külsőségekre, aztán volt egy mélypont amikor örültem, hogy élek. Mára már megtanultam, hogy a kevesebb néha több és hogy lehet pár perc alatt, kisgyerek mellett terhesen is vonzónak maradni:) Rutin kérdése:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!