Most vagyok 8 hetes. Legközelebb 5 hét múlva kell visszamennem a dokihoz majdnem 13 hetesen. Azt mondta az már körülményesebb vizsgálat lesz. Mi vár rám akkor? Többet is kell majd fizetni érte? (Magándoki)
Még azon az oldalon nyitva vagyok:)
11-14. héten integrált teszt: down -szindróma és nyitott gerinc-agyhiány szűrése (külön kpban:
Nálunk így megy, bár sok helyen, sokféle módon zajlanak a vizsgálatok:
Magándokihoz járok, havonta, alkalmanként 8000, nem csinál uh-t.
A kötelező uh-k a klinikán vannak, ahova időpontot kell kérni, és ingyenesek: betöltött 12 héten : Down-szűrés, 18-20. hét genetikai uh (ide kell a 16. heti AFP eredmény), 30-32 hét uh, 36-38. hét uh.
Vérvételre szintén ide kell járni, a kötelező: betöltött 16. héten AFP, fertőző betegségek, vércsoport,nagy labor, 25-26. hét cukorterhelés, ha ezeken minden ok, nálunk nincs több, 36. héten kenetvizsgálat Streptococcus B-re.
Választható, azaz fizetős vizsgálatok:
-kombinált teszt 12-14. héten 9000, ide kell a 12. heti uh-n mért tarkóredő értéke, Domw-kór, nyitott gerinc, genetikai rendellenességek
-quartett teszt: 15-18. hét genetikai rendellenességek 15 000
A fenti két vizsgálat együttesen az integrált teszt: 25 000.
Szerintem nem kellene olyan vizsgálatért pénzt kérnie, amit támogat a TB...
36 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!