Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pármai sonkát ettem tegnap...

Pármai sonkát ettem tegnap bagettel és éjjel arra ébredtem, mi van, ha nem is szabadott volna? Most látom, hogy nem ajánlott; ugye nem árthattam vele?

Figyelt kérdés
28hkm
2012. jún. 7. 10:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az igazság az, hogy a félig-meddig "tiltott" ételekből is lehet enni, persze ha friss, csakis akkor (De gondolom ez nem is kérdés nálad).

Szóval ha vki pont tatárbifszteket kíván meg,akkor azt is lehet, 1-2x.

Én a jó házi juhtúróért voltam oda, és hát...1-2x el is csábultam.....:)

2012. jún. 7. 10:44
 2/11 klopusz ***** válasza:
100%

Szia!

Tudom, sok mindent tiltanak az orvosok, de szerintem edd azt, amit megkívánsz, ne legyen lelkiismeret furdalásod miatta.

Én az első terhességem kilencedik hónapjában egy ültő helyemben bekajáltam egy kilónyi sóletet (konzervből), máskor meg egy negyven dekás szaríniás dobozt ürítettem ki. Nagyon jól esett, nem is lett tőle semmi bajom sót, nagy megelégedést éreztem :-)

2012. jún. 7. 10:47
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi Lányok, megnyugodtam picit. Amúgy ha mégis ártanak az ilyen dolgok, akkor tünet rajtam is lenne? Gondolok itt hányásra...stb?
2012. jún. 7. 10:49
 4/11 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem lesz semmi baj! Én mindent eszek most is, amit terhesség előtt ettem. A védőnőt és a dokimat is megkérdeztem, mindketten azt mondták, hogy egyek nyugodtan azt, amit megkívánok. A frissességen van a hangsúly. Pl. nyilván nem eszem meg azt a felvágottat, ami már 1 hete a hűtőben áll stb. A nyers tojástól és nyers hústól tartózkodok, de ezeket korábban sem ettem. Ezen kívül mindent eszek.
2012. jún. 7. 10:49
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a terhességben a leginkább ellenjavallt az a stressz, a folytonos parázás... a terhesség nem egy betegség, hanem az ember egyik természetes állapota, a szélsőséges dolgokat kell kerülni mindenben, ennyi.
2012. jún. 7. 11:00
 6/11 anonim ***** válasza:
Én a terhességeim alatt többször is ettem majonézes ételeket,vagy tartárbifszteket. Abban pedig nyers hús és nyers tojás is van. Nem lett semmi bajunk.
2012. jún. 7. 11:03
 7/11 anonim ***** válasza:

A nyers húst és nyers tojást KERÜLD, minden más mehet. Ennyi.

(az meg nem számítson hogy Jucikának meg MArcsikának nem lett baja, attól neked még lehet........nem kell mindentől félni terhesség alatt, de azért ésszel kell étkezni hogy ne veszélyeztesd magatokat...)

2012. jún. 7. 11:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Én a terhességem elején majd megvesztem az igazi pármai sonkáért (sógornőmék pont akkor látogattak haza Olaszországból és hoztak is). Azonnal nekiláttam, 2-3 nap alatt megettem kb fél kilot! :)

Rendszeresen eszek házi majonézt is, amit én készítek.

2012. jún. 7. 11:39
 9/11 anonim ***** válasza:
ha jólesett akkor egészségedre.:) semmi baj nem lesz nyugi
2012. jún. 7. 11:56
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Azért tettem fel a kérdést, mert ez is nyers hús; szárított nyers sonka :(
2012. jún. 7. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!