Van valaki aki az Istvánban fog szülni szeptember elején?
szia, én tavaly szültem ott, október elején, de még teljesen nyárias volt az idő. Szóval a babának vigyél rövid ujjú és hosszú ujjú bodyt, kb. napi 3-mal számolj, sima szülésnél a szülés első napja + 3 napot kell bent lenni, (szerdán született, szombat de. mehettünk haza)
kell rugi,de nem vastag, inkább a pamut rugik, mert a kórházban rettenetesen meleg van. (a másik gyermekem januárban született, neki sem kellett ennél melegebb ruha) egy nagyon vékony pléd (belinkelem, mi ilyet vittünk, teljesen elég volt: [link] ). újszülöttsapi max. 1 db, újszülött kesztyű nem kell, nem szabad ráadni.
pelenkát adnak bőven. én azért vittem egy kis csomagot,nehogy hiány legyen, de a kórházban nem bontottam fel. popsitörlőt is adnak, de az kevés volt, úgyh abból vigyél egy csomaggal.
más a babának nem kell (majd ha jöttök haza egy átmeneti overáll és a hordozó,de azt majd az apuka beviszi.)
vigyél még a babának nagyméretű textilpelust törülközőnek vagy sima törülközőt, amelyik neked szimpatikusabb. mindennap fog fürdeni :) pár textilpelus is kell, amire rá tudod fektetni,ha viszed vizsgálatra vagy a pelenkázóra. (erre jó egy másik pléd is)
amúgy a kórházban van minden, ha vmit nem viszel, adnak.
magadnak vigyél tena betétet, napi 1-2 hálóinget, papucsot, törülközőt, sok-sok szénsavmentes vizet, rágcsálni valót. ezeket is kapsz amúgy,(jár a kórházi koszt és mindig hoznak teát) de komfortosabb, ha van nálad és szülésnél is jól jöhet a víz + szőlőcukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!