4. lombikunk sikerült, iker babákkal vagyok 8 hetes terhes. Merjek-e tornázni?
Nem lehet. Mivel lombikos babák, ezért alapjáraton a veszélyeztetett körbe tartoztok és egyik orvos sem fog felelősséget vállalni azért, hogy a mozgás miatt esetleg baj történjen.
Előfordulhat, hogy teljesen hibátlan lesz a kihordás, de tudtommal senki sem lát a jövőbe, emiatt nem lesz engedélyezve.
9 hónap és 2 élet, amik ráadásul nehezebben fogantak meg. Pihenj.
Normál egy babós terhességnél sem javasolják a 12. hétig, sőt normális helyen nem is engedik a kismamáknak, hogy tornázzanak, nem sokadik lombikra összejött ikreknél. Biztosan hiányzik a mozgás, nekem is. Te is veszélyeztetett leszel, a sógornőmnek a 18. héttől végig feküdnie kellett az ikrekkel, csak wc-re és zuhanyozni járhatott, 37. héten császárral, egészséges babák születtek. Sajnos a barátnőm kevésbé volt szerencsés, nem tudott megállni, vigyázott magára ugyan, de nem feküdt és a 33. héten csak az egyik babának volt szívhangja, de csak a 36. héten császározták meg, addig kórház, napi kontroll, hogy a másik babával minden rendben legyen.
36 hetes kismama
Egy gyerekes (lombikos) anyuka vagyok.
Speciel nekem lombik után pihenés volt "előírva". Séta maximum, nemhogy torna!
Sima várandósságnál egy sportos anyuka nyugodtan mozoghat néhány mozgásformát leszámítva (futás, lovaglás, küzdősport bunyós része) de lombik után szerintem konzultálj az orvosoddal.
Valamint nem rémisztgetésnek szánom, de gondolj bele: a 4. lombik. Valamiért nehezebben lett babátok. Ha baj történne és tornáztál meg tudnád állni, hogy ne hibáztasd magad?
Szerintem bírd ki nagy sétákkal vagy ha fertőzésveszély nincs és zárt a méhszáj, akkor úszással, aztán szoptatás alatt mértékkel már mozoghatsz, elkezdheted leadni, ha maradt rajtad plusz.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Egy kicsit mondjuk félre sikerült ez a kérdés kiírás... :-) Ezért el is szomorodtam kicsit a letorkoló válaszoktól. Gondoljátok, hogy a 4. lombik után fontosabb bármi más?Higgyétek el, hogy nekem mindennél fontosabb ez a terhesség, és én sem merek kockáztatni. Igazából a lehető legjobbat szeretném nekik, éppen ezért pl. a séta nagyon jó ötlet... Na mindegy, ebből már úgysem jövök ki jól, de remélem azért néhányan megértették mit is akartam ezzel.
Kedves Kérdező,
szerintem egyetlen letorkoló választ sem kaptál... a hormonok játéka lesz az, amit érzel... ilyen a terhesség alatti érzékenység, majd elmúlik. ;)
Szerintem itt mindenki segíteni akart Neked a válaszával, de úgy tűnik, ebből a válaszolók már nem jönnek ki jól. ;))
Jó egészséget, boldog babavárást kívánok!
Egy ikres anyuka :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!