4. lombikunk sikerült, iker babákkal vagyok 8 hetes terhes. Merjek-e tornázni?
Figyelt kérdés
Szóval, ne gondoljátok, hogy ilyen csakis az alakját szem előtt tartó nőci vagyok. Elég jó húsban is vagyok, de már kb 2 éve hetente kétszer aerobickra jártam. A lényeg, hogy hiányzik a torna, úgy jobban éreztem magam a bőrömben, de persze a babáink mindennél fontosabbak nekem.2012. jún. 6. 20:47
2/16 anonim válasza:
Az orvost kérdezted? Én nem biztos hogy mernék. Sőt! Biztos hogy nem. Inkább menj sétálni, esetleg úszni! Bár az úszást is van aki ajánlja, van aki nem.
3/16 anonim válasza:
Én tuti nem mennék.Elhiszem,hogy hiányzik;de azt kell szem előtt tartanod,hogy a várva várt apróságok a pocakodban vannak és nagyon kell vigyázni rájuk.Ekkora áldozatot megér,nem?Jó babavárást! :)
4/16 anonim válasza:
Én is ikres voltam, de nekem nem javasolták a tornát, viszont a kismamajógát igen, azt is csak 12. héttől. Hidd el, az is kellően átmozgat, és jóleső.
Legjobb volna ezt megbeszélni az orvosoddal.
Jó egészséget és minden jót kívánok!
5/16 anonim válasza:
én sem merné tornázni.örülnék hogy 2 baba van a pocimban.inkább sétálj meg ilyenek.de azért a dokid megkérdezheted.
6/16 anonim válasza:
Első babám lombikos. Csak és kizárólag a 12. héttel és ORVOSI ENGEDÉLLYEL járhattam kismama JÓGÁRA (jelzem nem tornára, főleg nem aerobicra,csak jógára!)
Még normál, egészséges terhességnél sem javasolják az első trimeszterben a tornát, főleg nem olyat ami rázkódással jár. Inkább sétálj és táplálkozz egészségesen.
7/16 A kérdező kommentje:
Lehet félreértettetek kicsit, én nem az aerobickra gondoltam, hogy ismét járnék, csak valami más mozgásformára.
2012. jún. 6. 21:50
8/16 anonim válasza:
Én is lombikos vagyok, 11+5 hkm. Egy picurka van. :) :) Én terhesség előtt futottam minden nap, és heti 4-szer legalább tornáztam is. Amikor már biztos volt a terhesség, akkor megkérdeztem a dokit, és ő konkrétan azt mondta, hogy a 12. hétig tilos, mert nagyobb az esély vetélésre sajnos a lombiknál. Azt is mondta, hogy a 12. hét után sem kockáztatna a helyemben. Szóval én nem tornáztam, nem is fogok, de minden nap sétálok egy órácskát, jól is esik, és meg sem erőltetem magam. Jó babavárást, és gratulálok! :)
9/16 anonim válasza:
szerintem se! pihenj, esetleg esténként, mikor már kellemes az idő sétálgassatok a férjeddel.
úszni pedig véletlenül se, mert nagy a fertőzésveszély.
10/16 anonim válasza:
Neeeeeeeem, szerintem tökre veszélyes, amúgy is "nehezebben" jött össze a bébi, vigyázz rájuk, majd utána a sok futkorászástól lemegy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!