Hogyan lehetséges az, hogy aki a terhessége alatt normálisan étkezett, nem fogyott, semmit vagy max 3 kg-ot hízott?
Egyre több ilyen esetről olvasok és hallok és logikai hálóba kerültem vele, hiszen csak a baba, a lepény minimum3,5-4kg és még hol van a megnövekedett mellek súlya?..ha nem fogy közben a kismama mégis hogyan történhet meg az hogy nem hízik?
Szerintetek ez mégis hogyan történik?
Nem tudom ez egészséges e.....Ti mit gondoltok?
Azt olvastam, hogy a terhes nőnek napi kb. 300 kalóriával többet kell(ene) bevinnie. Ha ebből indulunk ki és nem eszik a Kismama ennyivel többet, hanem annyit eszik, mint előtte, akkor kvázi fogy. Általában súlyfelesleggel kezdőknél sokszor előfordul, hogy nagyon keveset, vagy esetleg semmit sem híznak, mert a tartalékaiból ad le és Baba miatt szed fel a Kismama... Tehát akár marad ugyanannyi kiló.
Én 80 kg-al kezdtem, bár még 20 hetes vagyok "csak", ugyanannyi kiló vagyok, pedig pocakom már van. Máshol vékonyabb vagyok, mint előtte.
Kíváncsi leszek a továbbiakra! ;-)
2.vagyok!
Kedves utolsó, szerintem ez butaság! Hiszen én kis súllyal indultam és mégis a baba dolgai +10kg volt! És nem vizesedtem egyáltalán! Rögtön másnap lement a 10kg! A plusz amit magamra szedtem az 5kg volt, de amennyi édességet az utolsó hónapban megettem érthető is! :D Egyébként egészségesen étkezek minden tekintetben, csak gyors az anyagcserém, és terhesség alatt a napi 4 helyett csak 1× 2× nagy WC-ztem! Így megmaradt a +5kg amit nem is bántam volna, ha megmarad! De nem maradt!
És szerintem sokan akik vékonyabbak és nem akarják, h tudja más, inkább azt mondja, h csak 4-5kg hízott, h kérkedjen, persze tisztelet a kivételnek! Pl. Rubint Réka se 4-5kg hízott szerintem! Csak ezt mondta, h jól hangozzon a nagyközönségnek! :)
hát reális vagy nem reális, sokan itt tartanak olyanok is, akik pedig egyáltalán nem zabálnak...sajnos mindenki teste máképp működik. azt se mindegy ki mennyiről indul..van aki extrém vékony és többet szed fel..sztem ebben nem lehet általánosságot felállítani.
utolsó: igen elképzelhető hogy valaki meg ezért mondja.
de fogyás nélkül mondjuk egy normál testalkatú nőnél 0 kg hízás vagy össz vissz 3 kg, az nekem érdekes és valószínűleg ez nem is egy gyakori eset.
ja réka amúgy a dvd-jén azt ,mondja a napi kajaadagja:
reggeli egy fittness müzliszelet
ebéd: kiszállítós update kaja
este-hús
na, ettől biztos nem hízott, főleg hogy rengeteget edzett is.
az más tészta hogy minden gyermeke 3kg alatti, és egyiküket sem tudta sokáig szoptatni, bár tudom, ez sok minden mással összefügg, szval ezt nem kell feltétlen ennek a számlájára irni.
viszont egy érdekesség, hogy barátnőm múlt hónapban szült (normál testalkatú), nagyon figyelt az étkezésre, egy héten 4-6x réka tornázott, +12kg volt szülés előtt 2 héttel, tehát akár erre még jöhetett 1-2kg, egyszóval normál hízás és mikor varrták össze-sajna muszáj volt metszeni-kimondottan rákérdezett az orvos, hogy mit sportolt, mert annyira kötöttek voltak a szövetei, hogy alig ment át a tű..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!