Hogyan lehetséges az, hogy aki a terhessége alatt normálisan étkezett, nem fogyott, semmit vagy max 3 kg-ot hízott?
Egyre több ilyen esetről olvasok és hallok és logikai hálóba kerültem vele, hiszen csak a baba, a lepény minimum3,5-4kg és még hol van a megnövekedett mellek súlya?..ha nem fogy közben a kismama mégis hogyan történhet meg az hogy nem hízik?
Szerintetek ez mégis hogyan történik?
Nem tudom ez egészséges e.....Ti mit gondoltok?
nem, nem értettem félre. akikre most én konkrétan gondolok, azok azt állítják hogy nem fogytak és mégis csak a végére 0-5 kg között volt. ezért nem értem én sem, hiszen ez logikai képtelenség :)
azt elhiszem hogy nem látszik valakin, mert nálam is kevesebbet saccolnak, de ez megint más, hiszen a mérleg mutatja a valóságot.
én azt nem értem-és ezzel várom is hogy írjanak ide azok az anyukák-akik semmit vagy pár kilót híztak csak fogyás nélkül!
na, ha ezt nekem vki megmagyarázza, hogyan lehetséges, akkor azt megköszönném!:)
olyan kismamákat én is ismerek, akik kevesebbek lettek a szülés után (sőt családban is-nővérem, sógornőm), ennek a menete világos számomra, hogyan történt:)
A barátnőm 3 hete szűlt, Ő 5,5 kilót szedett fel. És most kevesebb mint a terhesség elött. Vannak olyanok akik nem híznak nagyon sokat mégis minden rendben van.
Nálam megjegyezte a védönő, hogy "érdekes"-nek találja h még nem híztam, nem mintha baj lenne, csak ilyenkorra azért szokott plusz kiló lenni, én pedig még vagy mindig fogyok vagy tartom az elején leadott -5 kilómat. És a 23ik hétben járok. Egyébként emiatt nem aggódok.
Boldog babavárást!
Úgy lehet, hogy a baba és az őt ellátó szervek nem kizárólag abból fejlődik, amit a terhesség alatt elfogyasztasz. A szervezetnek vannak raktárai, amit ilyenkor mobilizál, mert a fejlődő embrió, magzat elsőbbséget élvez. Egy normálisan működő, egészséges szervezet simán 3-5 kg+ súllyal egészséges terhességet tud ellátni. Nem beszélve a cukros kismamákról akik 150-180 gramm szénhidrát diétán vannak és egészséges babájuk születik, normál súllyal és a mama alig hízik. Nem feltétlenül kamu.
36 hetes kismama
Hát fogyni lehet terhesen normális étkezés mellett is, én vagyok rá az élő példa.
A férjem orvos, azt mondta, hogy a hatalmas hormonális változásokra adott esetben lehet fogyással is reagálni.
4 kilóval voltam kevesebb szülés után, mint terhesség előtt, pedig előtte is vékony voltam. Pluszban 6 kiló jelent meg a terhesség alatt. Mindent ettem, a baba közel 4 kilósan született.
Nekem pajzsmirigy probléma miatt 180 g szénhidrátos diétát kell tartanom. Most 27+3 hetes vagyok, és jelenleg +0,5 kg van rajtam, a Baba pedig 26+4 hetesen 878 g volt, tehát én fogyok.
A Baba a diéta ellenére szépen fejlődik, mert úgyis elveszi, amire szüksége van.
igen ez világos és értem is:) ha fogy az ember közben akkor logikus persze...
de igen az egyik hozzászóló válasza már az igazság közelében van, hogy a tartalékból pótlódik ki a súly..ez már logikus magyarázat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!