Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan lehetséges az, hogy...

Hogyan lehetséges az, hogy aki a terhessége alatt normálisan étkezett, nem fogyott, semmit vagy max 3 kg-ot hízott?

Figyelt kérdés

Egyre több ilyen esetről olvasok és hallok és logikai hálóba kerültem vele, hiszen csak a baba, a lepény minimum3,5-4kg és még hol van a megnövekedett mellek súlya?..ha nem fogy közben a kismama mégis hogyan történhet meg az hogy nem hízik?

Szerintetek ez mégis hogyan történik?

Nem tudom ez egészséges e.....Ti mit gondoltok?

2012. jún. 6. 17:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szerintem te félreértesz valamit. Ők úgy érthették, hogy nem híztak, hanem fogytak, mivel a minimum, ami ilyenkor +-ban jelenik meg a kismamán, az 9-10 kg. Én is kevesebb voltam szülésem után, mint előtte, 51 kg voltam szülés után, 52 terhesség elején.
2012. jún. 6. 18:25
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de a terhességemet 45kg-al kezdtem (167cm). A 30.hétig 4kg-t híztam, addig semmi! a Végén +15kg-val zártam! Az égvilágon senki nem hitte el, mindenki azt mondta tuti max. 5kg plusz! Szerintem sokan nem mondanak igazat! Egyébként szülés másnapján minusz 10kg voltam, rá 1 hétre lement 3. Most 13hetes a lányom és csak reménykedek, h az a plusz 2 még megmarad :) Jah és sportoltam minimálisan terhesség alatt előtte aktívan, most is aktívan! Szerintem ez genetika, h ki mennyi hízik és látszik-e! És akin nem látszik, vagy bevallja, vagy nem! Ha gondolod képet is rakok fel, mert tényleg a +15kg megmondhatatlan!
2012. jún. 6. 18:33
 3/15 A kérdező kommentje:

nem, nem értettem félre. akikre most én konkrétan gondolok, azok azt állítják hogy nem fogytak és mégis csak a végére 0-5 kg között volt. ezért nem értem én sem, hiszen ez logikai képtelenség :)

azt elhiszem hogy nem látszik valakin, mert nálam is kevesebbet saccolnak, de ez megint más, hiszen a mérleg mutatja a valóságot.

én azt nem értem-és ezzel várom is hogy írjanak ide azok az anyukák-akik semmit vagy pár kilót híztak csak fogyás nélkül!

na, ha ezt nekem vki megmagyarázza, hogyan lehetséges, akkor azt megköszönném!:)

olyan kismamákat én is ismerek, akik kevesebbek lettek a szülés után (sőt családban is-nővérem, sógornőm), ennek a menete világos számomra, hogyan történt:)

2012. jún. 6. 19:23
 4/15 anonim ***** válasza:

A barátnőm 3 hete szűlt, Ő 5,5 kilót szedett fel. És most kevesebb mint a terhesség elött. Vannak olyanok akik nem híznak nagyon sokat mégis minden rendben van.

Nálam megjegyezte a védönő, hogy "érdekes"-nek találja h még nem híztam, nem mintha baj lenne, csak ilyenkorra azért szokott plusz kiló lenni, én pedig még vagy mindig fogyok vagy tartom az elején leadott -5 kilómat. És a 23ik hétben járok. Egyébként emiatt nem aggódok.

Boldog babavárást!

2012. jún. 6. 19:31
 5/15 anonim ***** válasza:

Úgy lehet, hogy a baba és az őt ellátó szervek nem kizárólag abból fejlődik, amit a terhesség alatt elfogyasztasz. A szervezetnek vannak raktárai, amit ilyenkor mobilizál, mert a fejlődő embrió, magzat elsőbbséget élvez. Egy normálisan működő, egészséges szervezet simán 3-5 kg+ súllyal egészséges terhességet tud ellátni. Nem beszélve a cukros kismamákról akik 150-180 gramm szénhidrát diétán vannak és egészséges babájuk születik, normál súllyal és a mama alig hízik. Nem feltétlenül kamu.

36 hetes kismama

2012. jún. 6. 19:54
 6/15 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy hánytam a 36. hétig reggeltől estig, csak infúzió maradt meg, és 38-ra szültem.
2012. jún. 6. 20:48
 7/15 anonim ***** válasza:

Hát fogyni lehet terhesen normális étkezés mellett is, én vagyok rá az élő példa.

A férjem orvos, azt mondta, hogy a hatalmas hormonális változásokra adott esetben lehet fogyással is reagálni.

4 kilóval voltam kevesebb szülés után, mint terhesség előtt, pedig előtte is vékony voltam. Pluszban 6 kiló jelent meg a terhesség alatt. Mindent ettem, a baba közel 4 kilósan született.

2012. jún. 6. 20:56
 8/15 anonim válasza:

Nekem pajzsmirigy probléma miatt 180 g szénhidrátos diétát kell tartanom. Most 27+3 hetes vagyok, és jelenleg +0,5 kg van rajtam, a Baba pedig 26+4 hetesen 878 g volt, tehát én fogyok.

A Baba a diéta ellenére szépen fejlődik, mert úgyis elveszi, amire szüksége van.

2012. jún. 6. 21:18
 9/15 A kérdező kommentje:

igen ez világos és értem is:) ha fogy az ember közben akkor logikus persze...

de igen az egyik hozzászóló válasza már az igazság közelében van, hogy a tartalékból pótlódik ki a súly..ez már logikus magyarázat!

2012. jún. 6. 21:28
 10/15 anonim ***** válasza:
Terhesség előtt voltam vagy 80-83kiló.Abszolút semmi bajom nem volt/nincs és mégis első 3 hónapba lementem 77re.18-20.hétig hirtelen feljött 3kilo,lettem majdnem 80.Most megint lement 1-2kiló és csak 78-79között vagyok.23hetesen
2012. jún. 7. 05:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!