Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan kell kérvényeznem a...

Hogyan kell kérvényeznem a gyest, és a családi pótlékot, és az egyszeri anyasági segélyt?

Figyelt kérdés
2012. jún. 6. 14:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Menj be a területileg illetékes MÁK-hoz (Magyar Államkincstár) és vigyél magaddal minden iratot (tieidet, babáét, kórházi papírokat).

Itt utánaolvashatsz mit, hol intézhetsz:

[link]

2012. jún. 6. 14:15
 2/6 anonim ***** válasza:
46%
Én nem voltam olyan jól, hogy MÁK-ba szaladgáljak télen a -10 fokba. A kórházban kaptunk csomagot, ami mindenkinek jár, abban volt egy papír, egy hölgy telefonszámával, aki kijön házhoz és elintéz mindent. Persze pénzért. De ha azt veszem, ha én megyek kocsival, ugyanott lettem volna üzemanyagpénzzel, mint hogy kifizettem ezt az összeget.
2012. jún. 6. 14:19
 3/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Nagyon köszi!

Megtaláltam ezeket a dokumentumokat pdf-ben is.

Ha letöltöm, kitöltöm, akkor postázhatom nekik?

Ilyen egyszerű lenne?

2012. jún. 6. 14:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Nemcsak személyesen lehet intézni, ha kitöltesz mindent és csatolod a szükséges dolgokat, akkor postán is feladhatod a MÁK-nak.
2012. jún. 6. 16:50
 5/6 A kérdező kommentje:

A szükséges dolgok mik?

pl személyim fénymásolata?

2012. jún. 6. 20:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Ezek kellenek:

Igénylőlapok az ellátásokhoz, orvosi igazolás, hogy 4x megjelentél terhesgondozáson, szülő személyije és lakcímkártyája, kórházi igazolás "10"-es kóddal (a 10-es kód igazolja a szülést, ilyet is kellett kapnod), szülő TAJ kártya, baba TAJ kártya, baba lakcímkártya és anyakönyvi kivonata, és úgy emlékszem a terhes kiskönyv is nálam volt mikor intézkedtem.

2012. jún. 7. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!