Mikor jár, mikor igényelhető?
Családi pótlék
Anyasági támogatás
Gyes
gyed
tgyás
szülési szabadság
átolvastam mindent ezekről, de annyira béna vagyok ezekhez, hogy nem értem :(
hétköznapi nyelven leírná nekem valaki hogy mi mit jelent, mikor vehetem igénybe, és mitől függ hogy jár e?
nagyon szépen köszönöm
Csp: születéstől. Apuka ballagjon be Államkincstárhoz és a szükséges formanyomtatvánnyal igényelje. Kell hozzá a születési.
Anyasági: dettó. Ehhez kell az orvosi igazolás, hogy jártál rendesen terhesség alatt dokihoz, tehát megvan a 4 vizsgálat.
Gyed: munkahely, vagy OEP. Születéstől. Feltételei vannak, mint pl 365 nap munkaviszony.
Tgyás: szülés előtt 28 nappal lehet igényelni munkahelynél, vagy OEP-nél. Feltételei vannak, lásd Gyed.
Gyes: ha nem volt munkahelyed, akkor ez szülés után jár, apuka intézze. Ha volt és Gyeden vagy, akkor a gyed lejártát követően.
Szülési szabadság: apukának jár 5 nap, születéstől, vagy ahogy ő akarja kivenni, munkahely függő, ezalatt távolléti díj jár.
ezeken kívűl igényelhetsz olyat ha nálatok van:
kelengye támogatás ( 15 ezer ft értékű vásárlási ruha utalvány)
és rendszeres gyerekvédelmi támogatás (2 szer az első évben pár hónap különbséggel amikor születik a baba 5000 ft készpénzt adnak)
mindezt a városházán igényelheted !
Babakelengye-támogatás állapítható meg a szülő (törvényes képviselő) kérelmére, ha az újszülött első lakóhelye Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületében található, és családjában az egy főre jutó havi átlagos nettó jövedelem nem haladja az 57 000 Ft-ot.
A babakelengye-támogatás összege 40 000 Ft
ez gáz hogy csak ott van ilyen -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!