Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy is van ez PCOS kismamák?

Hogy is van ez PCOS kismamák?

Figyelt kérdés

Már egy-két helyen írtam, de nem nagyon jött válasz. Szóval.

PCOS vagyok, de rendszeres menstruációm van minden hónapban egy év alatt 12 szer :))))

Kicsit erös és görcsös, de ezen kívül nincs gond. Súlyom rendben bár 2-3 kg nem ártana ha lemenne. Így mennyi az esélye a teherbe esésnek?Szval mindenféleképpen kell a gyógyszer ha PCOS vagyok, vagy kell hozzá a rendszertelen menszesz? Ha rendszeres a menszesz akkor is lehet gond a teherbe esésnél?

2012. jún. 5. 09:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy van-e peteérésed. Ha van peteérés, nem kell gyógyszer. Ha nincs peteérés, akkor igen.

Attól, hogy rendszeresen menstruálsz, még nem biztos, hogy van peteérés, mert az is lehet, hogy csak elöregszik és leválik a nyálkahártya. (Ilyenkor általában hosszabbak a ciklusok.)

A PCOS nem nőgyógyászati, hanem endokrinológia probléma. Endokrinológushoz kell menned. Ezen kívül PCOS-diétával sokat lehet javítani az állapoton (és fogyást is el lehet érni). Ez nem egyszerű "koplalást" jelent, nem szabad összetéveszteni ilyen-olyan fogyókórás divatmódszerekkel. Bővebben olvashatsz erről a

[link]

oldalon, az Életmód menüpontban.

2012. jún. 5. 09:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Mi a különbség? Ezt úgy értem, hogy ha peteérésem van vagy elöregszik a nyálkahártya? Erösebb menszesz melyikre jellemzö? Mennyire hosszu ciklus a jellemzö stb? Erről írnál?
2012. jún. 5. 09:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Rendszeres volt a ciklusom nekem is, 28 napos, a súlyom tökéletes volt, csak épp tele voltam cisztákkal, és borzasztó volt az inzulinterhelésem.

Nem kell hozzá rendszertelen menzesz. 3 hónap metformin szedés után hála Istennek azonnal megfogant a babánk (bár én nem akartam addig próbálkozni, míg nem állok helyre PCOS téren). Most 1 hónapos. :)

2012. jún. 5. 09:47
 4/6 A kérdező kommentje:
itt saját helyzeteket is említenétek?
2012. jún. 5. 09:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Rendszeres volt a ciklusom mindig, mégis tele voltam cisztákkal. Foggátlót szedtem, abbahagytam, első hónapban megfogant a kisfiunk. Nem szedtem semmiféle gyógyszert, de a nem jó petefészekműködés miatt nagyon problémás volt a terhesség eleje. Koraszülés lett a vége. Szülés után a szoptatás miatt nem menstruáltam, majd a kistesó projekt nem sikerült. Két és fél év alatt sikerült mindent rendezni odabent, hogy spontán terhes legyek újra.

A magas inzulinszint kihat a petefészkekre. Megvastagszik a külseje, kérgesedik és megnagyobbodik. Nem lesz megfelelő a működése. És mivel az első 12 hétben a petefészkek látják el hormonokkal a babát, ilyenkor szokott bekövetkezni a baj. Ha a kismama nem szedi a merckformint. Mivel ez a gyógyszer kordában tartja az inzulinszintet, így a petefészkek rendesen tudnak működni.

A mostani terhességemnél nem volt baj az elején, mivel már a placenta termeli a hormonokat a kicsinek, abba mertem hagyni a gyógyszert. Félek a vizesedéstől, azért hagytam abba.

Remélem érthető voltam.

32hkm

2012. jún. 5. 11:22
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm :))
2012. jún. 5. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!